Hlavní obsah

Chicago ztrácí oporu. Návrat je v nedohlednu

Aktualizováno

Hokejisté Chicaga budou minimálně v úvodu sezony NHL postrádat dlouholetého kapitána Jonathana Toewse. Dvaatřicetiletý kanadský útočník se kvůli nespecifikovanému onemocnění nezúčastní tréninkového kempu a jeho návrat na led je v nedohlednu.

Foto: David Banks, ČTK/AP

Jonathan Toews (19) z Chicaga na snímku z listopadu 2019.

Článek

"Po minulé sezoně jsem zažíval symptomy, po nichž jsem se cítil vyčerpaný a apatický. Pracuji s lékaři na tom, abych lépe chápal svůj zdravotní stav. Než budu zdravý tak, že budu moci hrát na špičkové úrovni a pomoci svému týmu, k Blackhawks se nepřipojím," uvedl na klubovém webu Toews, jenž je kapitánem Chicaga od roku 2008 a získal s ním třikrát Stanley Cup.

"Nemám žádný harmonogram, kdy se vrátím k týmu. Jsem obrovsky zklamaný, ale nebylo by fér ke mně samotnému ani k mým spoluhráčům, abych se v současném stavu pokoušel hrát," uvedl mistr světa z roku 2007 a dvojnásobný olympijský vítěz.

V minulé sezoně Toews zaznamenal v 70 zápasech 60 bodů za 18 gólů a 42 asistencí. Rodák z Winnipegu je v historických tabulkách Blackhawks šestý v počtu nastřílených gólů (345) i získaných bodů (815) a osmý v počtu odehraných zápasů (943).

Chicagu, za které hrají i čeští útočníci David Kämpf a Dominik Kubalík, vypadl pro úvod ročníku už třetí ofenzivní hráč. Mladý Kanaďan Kirby Dach, jenž se zranil krátce před začátkem juniorského mistrovství světa, bude s operovaným zápěstím mimo hru čtyři až pět měsíců. Delší dobu bude chybět také Švéd Alexander Nylander, který se podrobil operaci kolena.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama