QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj opět zajistí péči o děti zaměstnanců vybraných profesí

29.12.2020 18:19

Od pondělí 4. ledna 2021 bude v Plzeňském kraji opět fungovat 24 škol a školských zařízení, která budou vykonávat péči o děti ve věku od 3 do 10 let.

1

Péče bude zajištěna dětem, jejichž rodiče jsou zaměstnaní u bezpečnostních sborů, obecní policie, ve zdravotnictví, sociálních službách, na vybraných úřadech, ve školství, u ozbrojených sil nebo u České pošty. Školy byly určeny na základě vydaného rozhodnutí hejtmanky Plzeňského kraje o vykonávání péče o děti za nouzového stavu tak, aby bylo minimálně jedno takové zařízení v každé obci s rozšířenou působností (ORP) v kraji. Jaké školy budou poskytovat péči o děti se dozvíte zde.

Zařízení budou k dispozici od 4. ledna 2021 v čase od 6:00 do 16:00 hodin. Zaměstnanci vybraných profesí se mohou přihlašovat prostřednictvím on-line formuláře na webových stránkách kraje. „Chceme vyjít vstříc rodičům, kteří jsou zaměstnaní v profesích důležitých pro ochranu zdraví a majetku našich občanů a pro zajištění dalších nezbytných činností. Tito zaměstnanci proto budou mít možnost umístit svoje děti do vybraných škol a školských zařízení v kraji,“ říká hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

Foto: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24