Ladislav Mrkvička (†81): Vinklář mu vyhrožoval likvidací! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ladislav Mrkvička (†81): Vinklář mu vyhrožoval likvidací!

Tajemství Mrkvičky: Vyhrožoval mu žárlivý Vinklář! Kvůli ženské
Tajemství Mrkvičky: Vyhrožoval mu žárlivý Vinklář! Kvůli ženské (Marek Pátek, Daniel Černovský, archiv)

Nenechal na pokoji žádnou sukni, přesto v životě Ladislava Mrkvičky (†81) krom dvou manželek existovaly tři osudové lásky – herečky. Byla to filmová Robinsonka Jaroslava Tvrzníková (80), Slávka Hozová (76) alias maminka ze Zlatých úhořů a Ivanka Devátá (85). Tu sbalil ihned poté, co se poprvé rozvedla s Josefem Vinklářem (†76). Doktor Cvach z Nemocnice na kraji města mu kvůli ní dokonce vyhrožoval, že ho zničí!

Románek Mrkvičky a Deváté trval sice pouhý rok, byl ale za to tak silný, že vydal za několik let.

Láska jako trám

„S Láďou jsme měli nějaké představení a nějak došlo k tomu, že mi nabídl doprovod domů. Moc se mi líbil, a tak jsem vůbec neprotestovala,“ vzpomíná na noc, kdy pozvala poručíka Stejskala ze Třiceti případů majora Zemana k sobě na kávu. „K ní – jak už to bývá – ale ani nedošlo. A vznikla láska jako trám,“ vzpomíná pro Aha! herečka a spisovatelka. Jenže exmanželovi Vinklářovi se její nový vztah moc nezamlouval. „Pepík žárlil, i když měl ženskou a i když jsme už nebyli svoji. A strašně ho taky štvalo, že si s Láďou velmi dobře rozumí náš společný syn Adam,“ pokračuje Devátá.

Nikde si neštěkneš

A tak se jednou rozzuřený Vinklář rozhodl, že to Mrkvičkovi pěkně vytmaví. Tehdy si ho našel na nějaké bujaré pijatice v hospodě. „Opíjeli se spolu tři dni. A i když Láďa přiznal barvu, náramně se oba bavili. V závěru mu ovšem Pepík neopomněl výhružně vmést do tváře – nech Ivanku s Adamem, nebo tě vážně zničím!“ říká Ivanka. A Vinklář ještě dle jejích slov zdůraznil: „Dej si pozor, protože tohle já opravdu umím... Neštěkneš si vůbec nikde!“

Zemřel Ladislav Mrkvička (†81): Takhle se naposledy radoval...

Video se připravuje ...

Naštval i Jelínka

Mrkvička si z výhružek nic moc nedělal, ale otrávilo ho to. Tohle přece nemá zapotřebí, řekl si a začal se rozhlížet jinde. A naštval tak dalšího kolegu a hlavně kamaráda Rudolfa Jelínka (85). Ten tehdy randil s Ivanou Kopeckou (71). „A Láďa mu ji přebral a mně oznámil, že je mezi námi je konec. Víte, Láďa byl nehorázný děvkař!“ tvrdí Devátá. „A ta Kopecká, to byla taková »divadelní Liduška«. Mrkvička si ji ale nakonec vzal a měl s ní dva syny,“ dodává Devátá.

Poslední telefonát

Smrt milovaného Mrkvičky, který zemřel v noci na pondělí na následky Parkinsona a covidu, oplakala. Naposledy si volali před rokem. „Hovor tehdy Láďa končil slovy–- musím to už položit, jdu sepsat poslední vůli! Musím, mám hodně dětí, ono se to už opravdu nezlepší, je to horší a horší, promiň...“ uzavírá Devátá se slzami v hlase.

První láska Robinsonka

K jeho prvním studentským láskám patřila Jaroslava Tvrzníková (80), pozdější manželka herce Martina Štěpánka (†63). „Na gymnáziu jsem chodil s Jarkou, která se proslavila ve filmu Robinsonka z roku 1956. No, a jakmile se stala známou herečkou, tak mě opustila. Tak jsem se rozhodl, že se také stanu hercem, a až bude dolézat, ani ji nepozdravím,“ říkával velmi rád Mrkvička.

Druhá láska Slávka

Ve svém prvním angažmá v ostravském Divadle Petra Bezruče potkal Slávku Špánkovou, dnes Hozovou (76). Zatímco jeho kamarádi Kodet, Čepek a Hrzán za tři roky odešli do Prahy, kde v roce 1965 založili Činoherní klub, zamilovaný Láďa zůstal v Ostravě. V roce 1967 šli se Slávkou do Hradce Králové a po jedné úspěšné sezoně přišla pro oba nabídka do Divadla S. K. Neumanna v pražské Libni (dnes Divadlo pod Palmovkou). „Prožili spolu pěkných deset let. To soužití bylo pro něj zásadní, po jeho rozpadu se cítil naprosto vykořeněný. Tohle partnerství zůstalo bez dětí,“ píše Zuzana Maléřová v knize Ghetto vyvolenců.

Pět dětí a čtyři matky

S první manželkou Ivanou Kopeckou (71) vydržel 11 let a měl s ní dva syny Jana (41) a Jakuba (39). Druhou manželku, televizní produkční Alenu Kotibovou (64) si vzal v roce 1988 hned po rozvodu. Měli spolu syna Matěje (31). Potom je otcem ještě nemanželského Tomáše Navrátila (54) a nemanželské dcery, herečky Kristýny Průchové (37). „Musím říct, že mám veškerý svůj bordelovitý život před hrobem urovnaný. Ženy mají mezi sebou přátelské poměry, děti ze všech manželství se stýkají, všichni se znají a jejich životy se prolínají. Jedna moje kolegyně si mi tuhle stěžovala, že své sourozence poznala až při otcově pohřbu. Její tatínek asi taky zlobil. U nás to bude v pohodě,“ prohlásil před deseti lety v rozhovoru pro Lidové noviny.

Náhlá smrt Ladislava Mrkvičky! Verešová po kauze s pornem! A Hryc porušil vánoční slib

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
30. 12. 2020 • 11:47

Ivanka Moravanka takové soudruhy šeredně rozmazlovala ona krásná inteligentní a vtipná pilná s takovými svazaky

aveneta
30. 12. 2020 • 11:04

To jsou ty životy celebrit.....tam se to velmi často míchá ve vztazích procento lidí ať již mediálně známích či bohatých je mnohem vyšší než u obyčejných lidí v rozvodech....no jedná se o životní styl a priority, taková "hvězda" je vidí jinde než Franta s Kolbenky

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.