Generálním ředitelem společnosti MOSER se stal Pavel Mencl

Karlovy Vary, Praha, 21. 12. 2020  – Pavel Mencl se stal na začátku prosince generálním ředitelem společnosti MOSER, a.s. Ve firmě předtím půl roku působil jako externí poradce představenstva. V pozici vystřídá Františka Schneidera, který zůstává ve firmě a bude svými zkušenostmi a znalostmi pomáhat dalšímu rozvoji firmy jako člen Dozorčí rady.

„Dostal jsem neocenitelnou příležitost strávit ve sklárně před svým nástupem několik měsíců. Mohu tedy říci, že přicházím s velmi konkrétní představou našeho dalšího směřování,” komentuje Pavel Mencl okolnosti svého nástupu. „Jsem přesvědčen, že následující rok přinese celosvětové oživení a pro firmu jako je Moser také velkou šanci pro růst. Našim cílem je tuto příležitost maximálně využít. Chceme se nadále zaměřit na českého zákazníka. Současně ale musíme být aktivní i na zahraničních trzích – ať již přímo, jak jen to současná situace dovolí, tak prostřednictvím našeho e-shopu,” dodává.

Ing. Pavel Mencl MBA absolvoval Vysoké učení technické v Brně, obor raketová technika. Titul EMBA (Executive MBA) v oboru financí a pojišťovnictví získal na University of Pittsburgh. Svou dosavadní profesionální kariéru spojil s Generali Českou pojišťovnou. Za 25 let se zde vypracoval z pozice regionálního ředitele až na generálního ředitele a předsedu představenstva. Je ženatý a má čtyři děti. Mezi jeho koníčky patří tenis, cyklistika, lyže, golf, myslivost, rybaření a turistika.

O společnosti Moser

Společnost MOSER, a.s. je česká sklárna se sídlem v Karlových Varech, která vyrábí díla z vysoce kvalitního bezolovnatého křišťálu. Firma pokračuje v tradici exkluzivní manufaktury Moser, kterou v roce 1857 založil                       v Karlových Varech rytec a obchodník Ludwig Moser. Dnes patří mezi přední české exportéry a reprezentuje tak celosvětově českou sklářskou tradici. Moser je členem společenství Comité Colbert, které si klade za cíl udržet a rozvíjet tradiční rukodělnou výrobu luxusních výrobků. Více naleznete na moser.com.