Proč Hamilton stále nemá smlouvu na nový ročník formule 1? ‚Administrativní záležitost,‘ myslí si expert

Před startem nové sezony formule 1 je potvrzených devatenáct z celkových dvaceti pilotů. Paradoxně jediným závodníkem bez smlouvy na rok 2021 zůstává pouze sedminásobný světový šampion Lewis Hamilton.

Brackley (Velká Británie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton slaví sedmý titul mistra světa

Lewis Hamilton slaví sedmý titul mistra světa | Foto: Clive Mason | Zdroj: Reuters

Má za sebou sezonu, ve které vyrovnal, a dokonce i překonal několik rekordů Michaela Schumachera. Na německého závodníka se dotáhl v počtu mistrovských titulů a zároveň ho v uplynulé sezoně předskočil v počtu kariérních vítězství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaká je situace před novou sezonou formule 1 se dozvíte v příspěvku Davida Prouzy

Navzdory dalšímu vynikajícímu výkonu ale zatím nebyl Hamilton odměněn novým kontraktem. „To, že Lewis Hamilton stále nemá podepsanou smlouvu na sezony 2021, je určitě neobvyklé. Na druhou stranu si myslím, že se v tomto případě jedná spíše o administrativní záležitost a Hamilton se s týmem nakonec domluví. I oznámení a komentáře z týmu tomu nasvědčují,“ myslí si závodník a motoristický expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Hamiltonovi nahrává i fakt, že v Mercedesu bude dál pokračovat i současný šéf Toto Wolff, se kterým má nadstandardní vztahy.

„Ještě jsme nezahájili vyjednávání, ale Toto a já začneme v nejbližších dnech,“ prohlásil těsně před Vánocemi Hamilton na slavnostním posezonním ceremoniálu a také dodal, že budoucnost týmu Mercedes vypadá dobře.

Alonso i slavné jméno zpět

Britský jezdec nemá důvod končit, má k dispozici vynikající auto a v příštím roce se může stát historicky nejúspěšnějším pilotem, pokud by dosáhl na osmý mistrovský titul. Fanoušci se kromě toho můžou těšit i na další věci, třeba na návrat dvojnásobného šampiona Fernanda Alonsa.

Pérez dostane šanci v Red Bullu a nahradí Albona, ten se přesune na pozici rezervního pilota

Číst článek

„Comeback Alonsa v barvách týmu Alpine, tedy bývalého Renaultu, bude osvěžením pro celou formuli 1. Myslím, že Alonso bude moct bojovat o umístění v top 5, což je určitě mnohem lepší než to, co prožíval Alonso na konci své první části kariéry s McLarenem,“ tvrdí Jakub Knoll, podle kterého bude zajímavé sledovat i to, jak se bude dařit třeba Sergiu Pérezovi v Red Bullu a především Micku Schumacherovi v týmu Haas.

„Nebude to mít snadné, pravděpodobně ho čekají boje na konci startovního pole. Jeho týmovým kolegou ale bude také nováček, Nikita Mazepin, takže má konkurenta, se kterým se může poměřit a ukázat, co v něm je,“ dodává Knoll.

Syn sedminásobného světového šampiona si účast v nejprestižnější motoristické sérii zajistil letošním triumfem v juniorské formuli 2.

A navzdory velkému tlaku se bude chtít ukázat v tom nejlepším světle. Motivaci bude mít velkou. Podle šéfa Ferrari Mattii Binotta by se Schumacher v roce 2023 mohl objevit právě v italské stáji, kde jeho otec získal celkem 5 titulů.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme