Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějcká kapela natočila klip, který věnovala nevidomým. „Chceme dát vědět, že na ně někdo myslí,“ říká frontman

Unblinded. Tak se jmenuje píseň budějcké skupiny Frozen Poppyhead, ke které natočila kapela na konci roku nový klip z prostředí Českých Budějovic. Novinka je věnovaná nevidomým lidem. Kapela chce podle frontmana touto cestou dát vědět, že na ně někdo myslí.

„Cílem našeho snažení je, aby si lidé uvědomili, že mezi námi žijí i takoví lidé, kteří bohužel nikdy neuvidí své okolí, své blízké, nebo dokonce svou tvář, a že i taková maličkost jako přendání předmětu na jiné místo může slepcům znepříjemnit den. Mnohem důležitější je ale to, že chceme dát nevidomým lidem naději, že na ně někdo myslí, soucítí s nimi, a především, že ve výsledku oni nejsou těmi slepými, ale to my ano,“ parafrázuje část textu písně frontman kapely Richard Tolker.

Klip se natáčel v Českých Budějovicích a hlavní roli si v něm zahrál herec Jihočeského divadla Jiří Untermüller. Scénář si kapela napsala sama.

„Jsem přesvědčen, že si nedokážeme představit, jak funguje imaginace těchto. Jak si asi vybavují popis venkovní krajiny, vyražený v tečkovaném světě knih psaných Braillovým písmem? Jejich fantazie musí být fascinující, protože není infikovaná žádnou vizuální předlohou, na základě které by mohla stavět své obrazy. S tímto se velice úzce pojí název skladby – Unblinded. Jejich oči mohou být temné, ale jejich mysl je odslepena,” popsal Tolker.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Frozen Poppyhead

Štítky Frozen Poppyhead, hudba, kapela, novinka, hudební skupina, České Budějovice, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká kapela natočila klip, který věnovala nevidomým. „Chceme dát vědět, že na ně někdo myslí,“ říká frontman  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.