Alkohlické a nealkoholické silvestrovské koktejly od barmana Tomáše Trejbala. Škoda nevyzkoušet

30. prosinec 2020

Profesionální barman Tomáš Trejbal pro vás namíchal úžasné silvestrovské koktejly! Teď už je jen na vás, abyste je vyzkoušeli. Nebudete litovat! 

Recept na rozhlasáček - zahříváček od profesionálního barmana Tomáše Trejbala pro vás!

Ingredience:
0,4 cl ginu (v případně alko verze)
1 dcl grepový džus
1 dcl rybízový džus
1 dcl černý čaj
1 lžička punčového koření nebo koření na svařák

Postup:
Nealko ingredience ohřejeme, ale nenecháme přejít varem.
Nalijeme do hrnečku a můžeme vložit hašlerku, která dodá nápoji anýzovou chuť a ozdobíme třeba plátkem jablíčka a hvězdičkou badyánu.
Pro alkoholickou verzi pak vlijeme gin.

Tradááááá!

Celou radioporadnu s Tomášem Trejbalem si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.