Pod pokličkou: Co plánuje Fullface Productions na rok 2021?

Autor: Fullface Production, vydáno: 30.12.2020

Práce video-produkce Fullface Productions je se světem kol spojená od samého začátku jejich natáčení. A i když jsme tu v posledních letech zas tak často jejich videa nevídali, vypadá to, že do nového roku přichází kluci s několika projekty, které by vám mohly udělat radost.

Těm, kteří sledují instagram, nebo facebook Fullface Productions asi neuniklo, že se kluci celé léto a podzim s kamerama motali kolem kol, navštívili celou řadu domácích bikeparků a před jejich objektivy se vystřídala řada zajímavých jezdců. O co všechno tedy půjde, jak se to stalo a kdy budou k vidění výsledky se dozvíte v následujícím článku.

V posledních letech jsme se vydali trošku jiným směrem. Hodně jsme se věnovali komerčnímu reklamnímu videu. Taky dost cestovali a natáčeli cestopisy pro ČT. Kolům jsme se v posledních letech věnovali jenom okrajově, kdy naší vlastně uplně poslední prací byl dokument Kripl Trip. 

Jarní výpadek komerčních zakázek nám ale dal prostor zamyslet se více nad vlastními projekty a zkusit na ně sehnat prostředky. Některé z nápadů jsme měli v hlavě už pár let a v nabitém kalendáři na ně prostě nezbýval čas. No a jiné projekty vykristalizovali na jaře právě díky podmínkám, které korona krize nově nastavila.

Projekt no.1: Po Trailech přes Hory

Zcela zásadním projektem pro příští rok, na který jsme opravdu hrdí je osmidílný MTB pořad který připravujeme spolu se Seven Days Agency pro Českou Televizi. 

Bude se to jmenovat Po Trailech přes Hory a vysílat začínáme v půlce března. Jako moderátorskou dvojici jsme zvolili ostříleného matadora sportovního zpravodajství ČT Jirku Hoelzela a cyklistického univerzála Tea Kováče. V každém díle se podíváme do jednoho domácího bikeparku, nebo trailcentra, které zmapujeme a zrecenzujeme a druhý den přidáme tip na zajímavý výlet do okolí.  

Pořad vnikl jako letní varianta skialpinistické seriálu Na Skialpech přes Hory, který připravujeme už třetím rokem a který se ukázal být velmi úspěšným. Největším  problémem tu bylo přesvědčit lidi z ČT, že mountainbiking je regulérní sport s obrovskou základnou a ten pořad bude vůbec někoho zajímat. Zkrátka tihle lidi mají stále pocit, že je to otázka hrstky pankáčů a bezmozků. Jako argument nakonec nejlépe posloužila čísla. Přesvědčili jsme je návštěvností jednotlivých bikeparků a taky sledovaností Trailhunterových videí :) Tak díky za to.

Teď jenom potřebujeme aby na pořad doopravdy koukali diváci a my měli do budoucna možnost obhájit si případnou další řadu. 

Projekt no2. Dominik Puffer a Vašek Kolář a jejich edit: Personal Rock Garden

Projektem číslo 2 je video Personal Rock Garden, které jsme natáčeli v létě s Dominikem Pufferem a Vaškem Kolářem. Ve videu se snažíme ukázat, jak to vypadá, když spojíte enduro kola s trialovými dovednostmi obou protagonistů a jako hřiště vám poslouží pár kamenů v lese za barákem.
Edit vznikl více méně náhodou z přebytku volného času, ale i tak určitě stojí za zhlídnutí. Vypouštíme ho hned na Nový rok. Tak se těšte!

Projekt no.3  - MTB dokument

Třetím, tím největším a v tuhle chvíli zatím trochu tajemným projektem je pak celovečerní dokument. Dokument, který určitě potěší každého bikera a zvláště pak ty, kteří pamatují úplné začátky tohodle sportu.

Je to projekt, na který jsme sbírali odvahu více jak 5 let a teď z jara, když se všechno pozastavilo jsme si konečně řekli - jdeme do toho! V tuhle chvíli můžeme prozradit, že se bude jednat o celovečerní dokument. Nepůjde tu ani tak o jezdecké výkony, jako u našich předchozích filmů, ale daleko více zmapování vývoje tohodle sportu, o filosofii MTB s přesahama k nejrůznějším tématům, jako je muzika, nebo další action sporty. Můžeme taky prozradit, že důležitou v filmu roli bude hrát člověk, ke kterýmu máme hodně blízko a který se kolem kol pohybuje prakticky celý svůj život.

 

Na filmu jsme začali pracovat před několika měsíci a brzy přineseme další informace, které přiblíží o co se bude jednat.

Hodně štěstí a zdraví do novýho roku přeje celý team FullFace Productions.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí