Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2020 10:08:00

Veto? Nastalý guláš bude mít vskutku peprnou příchuť

Veto? Nastalý guláš bude mít vskutku peprnou příchuť

Komentář na facebookovém profilu k prezidentskému vrácení daňového zákona Sněmovně.

Miloš Zeman OMYLEM VETOVAL daňový balíček.

Nyní nastávají následující možnosti:
1) Ústavní (a v tuto chvíli zdá se, že velmi nepravděpodobná)
a) Sněmovna veto přehlasuje a bude platit senátní verze, která zachraňuje cca 80 % ztrát pro obce a kraje (v případě hlasování velmi pravděpodobné).
b) Sněmovna veto nepřehlasuje a daňový balíček nebude platit (z hlediska obcí a krajů ideální, žádné ztráty) (v případě hlasování velmi nepravděpodobné).
2)  Protiústavní (a v tuto chvíli zdá se, že velmi pravděpodobná)

Vratka se nebude považovat za veto a daňový balíček na Silvestra vyjde ve sbírce zákonů.

V případě žaloby k Ústavnímu soudu bude bezpochyby tento krok jako protiústavní posouzen. Nastalý guláš bude mít vskutku peprnou příchuť.

Posuďte sami: 

Prezident republiky Miloš Zeman (z dopisu předsedovi Poslanecké sněmovny ohledně daňového balíčku): "...Uvedený zákon vracím, vážený pane předsedo, k dalšímu opatření." 

Ústava čl. 50:
(1) Prezident republiky má právo vrátit přijatý zákon s výjimkou zákona ústavního, s odůvodněním do patnácti dnů ode dne, kdy mu byl postoupen.
(2) O vráceném zákonu hlasuje Poslanecká sněmovna znovu. Pozměňovací návrhy nejsou přípustné. Jestliže Poslanecká sněmovna setrvá na vráceném zákonu nadpoloviční většinou všech poslanců, zákon se vyhlásí. Jinak platí, že zákon nebyl přijat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama