Balotelli zhubl a pak skolil lídra Serie B. Na vítězný gól mu stačily čtyři minuty

Sport Sport
30. 12. 2020 17:55
Někdejší italský reprezentant a fotbalový enfant terrible Mario Balotelli má za sebou povedenou premiéru v druholigové Monze.
Gólový debut Maria Balotelliho v Monze | Video: Youtube.com

Třicetiletý kanonýr, jehož kariéra v posledních letech nabrala sestupnou tendenci, se prosadil po pouhých čtyřech minutách utkání proti Salernitaně, když do sítě doklepl střílený centr Carlose Augusta. 

Pro Balotelliho to byl teprve druhý gól v končícím kalendářním roce 2020. Naposledy se v soutěžním zápase trefil v lednu, kdy ještě v dresu Brescie pokořil obranu Lazia. 

Prvoligová Brescia ovšem v létě o služby excentrického útočníka ztratila zájem a někdejší hráč AC, Interu, Liverpoolu či Manchesteru City byl najednou bez angažmá. Pomocnou ruku mu nakonec nabídla až druholigová Monza, kterou vlastní někdejší italský premiér a bývalý zaměstnavatel Balotelliho z AC Milán Silvio Berlusconi. 

Jak se přitom vyjádřil Adriano Galliani, sportovní ředitel Monzy, je to pro někdejšího vyhlášeného šutéra poslední šance, jak promarněnou kariéru znovu nastartovat. 

Dnešní zápas se Salernitanou byl pro Balotelliho vůbec prvním v jejím dresu. I díky tomu, že během dvou týdnů od podpisu smlouvy na nátlak klubu výrazně zhubl, dostal šanci v základní sestavě. Po svém gólu z úvodu utkání se sice druhdy obávaný střelec už neprosadil, na hřišti ale vydržel až do 62. minuty, a pomohl tak Lombardským k důležité výhře 3:0.

Poražená Salernitana společně s Empoli stále vede tabulku Serie B, jejich náskok v čele soutěže aktuálně třetí Monza stáhla na pouhé dva body. Do první ligy přímo postupují jen dva nejlepší celky, o třetí postupové místo se v play off utkají týmy na třetím až osmém místě. 

 

Právě se děje

Další zprávy