Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Byla to důležitá chvíle. Hlavně jsem ale chtěla vyhrát, říkala Hammonová po debutu v NBA

Basketbalistům San Antonio dlouho pomáhá coby asistentka, nyní se v duelu s Los Angeles Lakers nečekaně dostala i do role hlavní trenérky. Becky Hammonová vstoupila do historie soutěže jako první žena, která v základní sezoně vedla tým NBA. Po utkání řekla, že si důležitost momentu uvědomuje. Hlavně by ji však potěšilo vítězství, což se však v duelu jejím svěřencům nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
James oslavil narozeniny rekordem, Hammonová vstoupila do historie

Na palubovce rekordní zápis do historie NBA zaznamenal LeBron James, nebyl ale jediným. Když byl kvůli protestům ve druhé čtvrtině vyloučen za protesty hlavní kouč soupeře Gregg Popovich, zaskočila za něj Becky Hammonová. Stala se tak první ženou, která v základní části vedla tým slavné zámořské soutěže.

Hammonová se do San Antonia dostala před třinácti lety, když ještě byla v ženské WNBA, asistentkou Popoviche je od roku 2014. Když na ni po svém vyloučení hlavní kouč ukázal, byla plně připravená ho zastoupit. "V tu chvíli jsem se jen snažila vyhrát zápas, i když si důležitost toho momentu uvědomuji. Je ale moje práce, abych hlavně hráčům ve všem pomohla a my zvítězili," říkala po utkání.

To se však San Antoniu nepovedlo, neboť i kvůli šestadvaceti Jamesovým bodům podlehlo 107:121. "Přála bych si, aby to dopadlo jinak. Vítězství bych chtěla víc než cokoliv jiného," litovala Hammonová, která se v historii soutěže už stala první asistentkou a tým vedla i během letní Summer League.

Kvality Hammonové ocenil před duelem i Popovich. "Má všechno potřebné, aby se stala výtečnou trenérkou v naší lize. Už jako hráčka byla tahounkou, vedla celý tým, byla hodně sebevědomá a bojovná. Poznali jsme i její vášeň pro hru a pochopení pro ni," řekl slavný trenér.

"Má před sebou oslnivou budoucnost. Doufám, že vydrží a nevzdá to. Možná to dopadne, možná ne, ale je určitě na správné cestě. Tady si jí všichni váží, je všem ženám příkladem," mínil v rozhovoru po utkání také svěřenec Hammonové Dejounte Murray. A ocenil ji také sám James: "Šanci si určitě zasloužila, basketbalem žije každý den. Musím pogratulovat jak jí, tak lize. Bylo skvělé vidět ji udílet pokyny."

Zdroj
ČT sport, CNN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články