Garde jim dělali režisér Jiří Adamec (70) a scenárista Jiří Chalupa (72). „Těší mě, že na téhle pohádce vyrůstaly generace dětí a teď na ní budou vyrůstat další. Dokud bude žít tahle pohádka, tak budu žít i já!“ prohlásil Chalupa alias strejda Jirka ze Studia Kamarád.

„Jirka nejdřív přišel do televize s námětem na pohádku Princové jsou na draka. Bylo to tak na dvacet minut. Napadlo mě, že by se to dalo rozšířit a dodat písničky. Oslovil jsem proto pány Svěráka a Uhlíře,“ zavzpomínal režisér Adamec. Pohádku Co takhle svatba, princi? už dělali na stejném základě, akorát Svěrák s Uhlířem neměli čas, tak režisér oslovil skladatele Jiřího Zmožka (75) s textařem Zdeňkem Borovcem (†69).

Pohádka se po 32 letech líbila nejen plzeňskému publiku, ale také oběma herečkám. „Vůbec se nezlobím na lidi, kteří mě mají zaškatulkovanou jako princeznu Babetku. Ztvárnila jsem řadu rolí, ale jestliže jsem pro někoho Babetka, tak to taky není špatný,“ řekla Blesku Švehlová.

„Jsem moc ráda, že jsem do Plzně přijela,“ pochvalovala si Andrlová. A když se dozvěděla, že se tam hraje taky muzikál Donaha!, tak si u šéfa muzikálového souboru Lumíra Olšovského (44) hned objednala lístky na nejbližší představení!

Zajímavosti z filmu

●Vlastním hlasem ve filmu zpívá pouze Karel Černoch. Za Ivanu Andrlovou zpívala Iveta Bartošová, za Miroslava Vladyku Marcel Zmožek, za Jiřinu Bohdalovou Jitka Zelenková, za Jarmilu Švehlovou Heidi Janků a za Jaroslavu Kretschmerovou Marcela Holanová.

● Postava moudrého vychovatele Matěje byla psána na tělo Vladimíru Menšíkovi. Jeho zdravotní stav mu ale nedovolil se natáčení zúčastnit, a tak byl nahrazen Karlem Černochem.

VIDEO: Seriál Ordinace vynese Andrlové pěkný balík! Za 5 dní může vydělat až 50 tisíc!

Video
Video se připravuje ...

Seriál Ordinace vynese Andrlové pěkný balík: Za 5 dní může vydělat až 50 tisíc! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
22 fotografií