reklama

Lucie Zedníčková s Jaromírem Noskem tvoří pár v novém filmu

reklama

Přestože současná situace kultuře nepřeje, natáčení filmů pozastaveno nebylo. Tvůrčí práce na filmu Když prší slzy tedy pokračují a objevují se v něm další známé tváře. Režisérka snímku, který poukazuje na problematiku domácího násilí, do jedné z rolí submisivní ženy obsadila Lucii Zedníčkovou, jejího despotického muže hraje Jaromír Nosek.

„Já osobně nepatřím mezi ženy, které si nechají manipulaci líbit“, uvádí Lucie Zedníčková a dodává: „Znám ale spoustu smutných příběhů, kde jsou partnerky nebo manželky v podobné pozici jako ve filmu. Není to v pořádku, žádné násilí není omluvitelné, naprosto nesouhlasím a jsem ráda, že tady vzniká film s touhle problematikou.“

Jaromír Nosek to vidí úplně stejně: „S násilím jako takovým nesouhlasím, do života nepatří, a do vztahu už vůbec ne! Paradoxně často násilníky hraju, ale v osobním životě mám rád soulad, pohodu…“

Ve filmu si nově zahraje také dcera Zedníčkové Amélie Pokorná. „Hraji tady herečku, která si kvůli roli nemůže dovolit nosit brýle. Přitom se ale bojí vkládat do očí kontaktní čočky. Protože představitelka jedné z hlavních rolí pracuje v optice, moje část děje se odehrává právě tam. Čočky mi ale nasazovala opravdová optometristka.“

Dozvídáme se, že režisérka filmu Michaela Semela na filmu spolupracuje s několika odborníky různých profesí. Jedním z nich je vztahový kouč Siky, v optice zase využila odborného poradenství Adély Holubcové z Fokus Optik. Díky konzultaci záhy pochopila, že některé činnosti nebude moci vykonávat neodborník – herečka, a tak ve filmu uvidíme i skutečnou optometristku.

V dalších rolích klientů optiky se představí modelka Veronika Kašáková a plastický chirurg Ondřej Měšťák. U obou jde o první zkušenost hrané role ve filmu, a tak přivítali, že jejich role nejsou herecky zásadně náročné. Nicméně brýle si ve Fokus Optik vybrali oba, stejně jako Lucie Zedníčková s dcerou. Kašáková navíc využila i odborného poradenství, což je v období pokročilého stádia těhotenství vhodné.

Více o službách Fokus Optik zde: https://fokusoptik.cz/

O FILMU

REŽIE: Michaela Semela

KAMERA: Tomáš Drdácký

Půvabná, ale zakřiknutá optička Klára (Aneta Kernová) má za manžela policistu Martina (Jan Burda), ze kterého se postupem času stává alkoholik. V opilosti se mění na násilníka a terčem jeho slovních i fyzických útoků je Klára. Ta dlouho věří, že se situace změní, že bude mít zpátky toho muže, s nímž se tak milovali… Náhodné setkání s Adélou (Hana Drozdová), která v mládí také čelila domácímu násilí, ovšem přinese do jejího života nečekaný zvrat. Podobná životní zkušenost ženy hodně sblíží, náklonnost a přátelství přeroste v lásku. Pomůže nový vztah Kláře odejít od tyrana? Film vznikl na základě několika skutečných příběhů, těšit se můžeme na poutavý snímek plný emocí a napětí až do poslední chvíle.

V dalších rolích: Lucie Zedníčková, Amélie Pokorná, Eva Čížkovská, Karolína Krézlová, Jaromír Nosek, Matěj Dejdar, Petr Vondráček, Jaroslav Sypal, Kateřina Pechová, Peter Pecha, Ladislav Ondřej, Miro Šmajda, Ondřej Měšťák, Veronika Kašáková, Kája Pavlíček, Adam Novák, Sofia Sekelová, Michaela Nosková, Jindřich Čanda, Andrea Kalousová, Jakub Moulis, Matyáš Hložek, Matěj Dejdar, Eliška Matzkeová, André Tatarka, Jakub Jíra a Adam Kajumi.

Primárním cílem filmového projektu se sociálně charitativním podtextem je zasáhnout diváky silným, osobitým příběhem. Poukázat na skutečnost, že domácí násilí není ve vztazích ojedinělé a že je třeba tomuto tématu věnovat větší pozornost. Film může pomoci lidem, kterých se téma domácího násilí týká, najít sílu od partnera/partnerky odejít a začít nový život. A přinejmenším ukáže, že oběť domácího násilí může být kdokoli, bez ohledu na vzdělání či sociální zařazení. Natáčení filmu probíhá ve spolupráci se slovenským vztahovým koučem Sikym, jehož klientkami nezřídka bývají právě ženy, oběti domácího násilí.

O HERCÍCH V HLAVNÍCH ROLÍCH

Aneta Kernová – vystudovala Konzervatoř v Ostravě, hrála ve filmu Jan Žižka, seriálu Carnival Row, sitcomu Helena, nebo v hororu Haunted na Netflixu.

Hana Drozdová – vystudovala JAMU v Brně, působí jako herečka brněnského Národního divadla, film Když prší slzy je tedy její první filmovou zkušeností.Jan Burda – vystudoval Vyšší odbornou školu hereckou, hrál v pohádce Zakleté pírko, ve slovenském seriálu Inspektor Max, již dvakrát získal cenu coby nejoblíbenější jihlavský herec, dokonce byl nominován na cenu Thálie za roli Doriana Graye.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama