Anděl Páně 2: Dcera Petra Čtvrtníčka už není tou holčičkou z pohádky. Neuvěříte, v jakou krásnou slečnu vyrostla

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Anna Čtvrtníčková
Anna Čtvrtníčková

Pohádka Anděl Páně je už několik let součástí každých českých Vánoc. Od roku 2015 diváci mohou znát i druhý díl, ve kterém si po boku anděla Petronela a čerta Uriáše zahrála i talentovaná Anička Čtvrtníčková.

Jméno Anna Čtvrtníčková vám možná něco říká. Aby taky ne, protože dcera herce Petra Čtvrtníčka si v druhém pokračování filmu Anděl Páně zahrála Anežku. Role to rozhodně nebyla malá, ale mladá herečka ji skvěle zvládla.

Vedle hvězd si vedla skvěle

Anna Čtvrtníčková se narodila 5. června 2003 a role Anežky pro ni rozhodně nebyla první. Poprvé se objevila ve filmu Modrý tygr z roku 2011, následně třeba ve filmech Tři bratři, Hodinový manžel nebo Teorie tygra.

V roce 2016 ale přišla role Anežky, dívky, která potká v předvečer svátku svatého Mikuláše anděla Petronela a čerta Uriáše alias Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka.

Její filmovou maminku si zase zahrála Vica Kerekes. Snímek se hemží hvězdami, objevil se v něm například Bolek Polívka, Vojtěch Dyk, Pavel Liška, Stanislav Majer, Marek Taclík či Jiří Bartoška.

Toho ostatně potkala i ve snímku Teorie tygra, už tehdy mladá herečka zvládla svou roli perfektně a přítomnost takových hereckých hvězd ji vůbec neznervóznila.

Legrace před i za kamerou

Roli Anežky Čtvrtníčková získala bez konkurzu, režisér Jiří Strach si jí všiml na narozeninovém videu, které dělala pro Ivana Trojana. Jeho synové s ní totiž jezdili na tábor.

Pak už Strach zavolal jejím rodičům, přišel scénář a mohlo se začít točit. Ze scénáře byla mladá herečka nadšená a od začátku věděla, že roli Anežky, jedné z nejdůležitějších postav celého filmu, chce hrát.

Sama herečka na natáčení vzpomíná ráda, i když se točilo v zimě a její kostým na zahřátí moc nebyl. Ráda vzpomíná na vtipy mezi Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem, kteří jsou podle ní vtipní před i za kamerou.

A legraci si klidně dělali i ze samotného režiséra.

Geny nezapře

Čtvrtníčková nyní studuje pražské gymnázium, na konzervatoř i přes své nadání jít neplánovala. Zato plánuje jít na DAMU a herectví se chce věnovat i do budoucna. Nyní hraje ve Stavovském divadle, ráda zpívá a svůj talent opravdu nezapře. A nezapře ani jistou podobu se svým otcem, hercem Petrem Čtvrtníčkem, který si v pohádce zahrál svatého Petra.

Sama ale říká, že ve stopách slavného otce nejde, protože on se ze začátku věnoval kreslení, kdežto ona se chtěla stát herečkou vždycky. Dodává, že známý komik je vtipný i doma, ale někdy jsou jeho vtipy prý k nesnesení.

Rodiče ji ale v kariéře herečky podporují a jisté je, že o budoucí generaci českých hereček se bát nemusíme.

Autor: Barbora Turková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články