Vsetín opravil třináct bytů, příští rok bude pokračovat

31.12.2020 19:27

Vsetínská radnice rekonstruovala v letošním roce 13 bytů v domech zvláštního určení č. p. 1579 a 1580 Pod Žamboškou. V roce následujícím přijde na řadu oprava dalších 16 bytových jednotek.

Vsetín opravil třináct bytů, příští rok bude pokračovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Zmíněné domy mají už více než 40 let a byty v nich až do roku 2018 neprošly zásadními úpravami. Tedy s výjimkou jediného z celkového počtu 64, který se dočkal rekonstrukce v roce 2014. Předloni se radní rozhodli situaci změnit a všechny byty postupně renovovat.

„Systém je daný. Uvolněné byty projdou opravou a po dokončení se do nich nastěhují obyvatelé z těch v původním stavu, kam se stavební činnost následně přesunuje,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička. V roce 2018 tak přišly na řadu první čtyři bytové jednotky, z toho dvě o velikosti 1 + kk a stejný počet 2 + kk. V roce loňském to bylo dvanáct jednotek – deset 1 + kk a dvě 2 + kk.

Anketa

Co byste popřáli Janu Hrušínskému do nového roku?

hlasovalo: 16219 lidí

Na rok letošní radnice naplánovala rekonstrukci dalších dvanácti bytů, k nimž nakonec operativně ještě jeden přiřadila. „Stavebních úprav se ve dvou etapách rozložených do období únor až duben a červen až září dočkalo osm bytů 1 + kk a jeden 2 + kk v domě číslo 1580. V sousedním domě 1579 jsme pak od června do září opravili tři byty 1 + kk a jeden 2 + kk,“ přiblížil Růžička s tím, že náklady na realizaci činily v součtu zhruba 5,7 milionu korun bez DPH a město je hradilo ze svého rozpočtu.

„Stěhování seniorů koordinuje a realizuje město. Stěhovací četa pracuje s individuálním přístupem a za dodržení všech bezpečnostních opatřeních souvisejících s pandemii Covid-19. Osm seniorů prožije Vánoce již v opravených bytech. Další budeme stěhovat v příštím roce tak, jak bylo s nimi domluveno,“ doplnila místostarostka Simona Hlaváčová, která má ve své gesci bytovou politiku.

Rekonstrukce bytového fondu v domech zvláštního určení Pod Žamboškou bude pokračovat i v roce 2021. „V každém z této dvojice objektů opravíme po osmi bytech velikosti 1 + kk. Začít bychom chtěli v březnu. Náklady by měly činit v součtu zhruba deset milionů korun,“ řekl starosta Růžička.

Opravy v domech zvláštního určení spočívající ve vybourání starého bytového jádra, podlah, původní kuchyňské linky, vany a WC. Následuje vyzdění nových příček, nanesení omítek a obkladů, montáž nových rozvodů vody, elektroinstalace a vzduchotechniky, položení podlah včetně krytin a také instalace nové kuchyňské linky, sprchového koutu či WC. „Nyní jsou byty moderní a vhodné i pro seniory se sníženou pohyblivostí,“ uzavřela místostarostka Hlaváčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…