Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kam se hrabe Aston na McLaren

Kam se hrabe Aston na McLaren

Brown se více obává Ferrari

McLaren obsadil třetí místo v Poháru konstruktérů 2020. Pravda, bývaly doby, kdy by to ve Wokingu považovali za neúspěch. Ale ve srovnání se stavem, v němž se tým nacházel před pár lety, to vypadá jako zázrak.

Jeho příčinu vidí nejvyšší představitel McLarenu Zak Brown především ve vysoké výkonnosti a vyrovnanosti obou jezdců – Carlose Sainze a Landa Norrise. To představovalo rozhodující výhodu oproti konkurenci.

Třeba u Renaultu všechno táhl Ricciardo, Ocon se zlepšil až v závěru sezony,“ prohlásil Brown. „Také u Racing Pointu se Pérez nacházel na úplné jiné úrovni než Stroll. Z toho jsme vytěžili maximum.

Silná dvojka na velitelském můstku McLarenu - Zak Brown (vpravo) a jeho prodloužená ruka Andreas Seidl. Foto: McLaren

Statistika mu dává za pravdu. Pérez na získané body porazil Strolla 125:75, Ricciardo Ocona 119:62. U McLarenu dopadl souboj Sainz versus Norris 105:97.

Z perspektivy šampionátu v roce 2021 varuje Brown před nevyzpytatelným Ferrari, do něhož právě z McLarenu zamířil Sainz. „Díky Carlosovi a Charlesovi získá Scuderia velmi silnou dvojici pilotů. Dá se proto očekávat, že se začne drát zpět na pozice, na které je zvyklá. Pro nás to představuje dosti zásadní problém,“ přiznal.

Zato nově zrozený Aston Martin mu rozhodně strach nenahání. „Vettela jako výrazný přínos nevnímám, loni totálně propadl. Po jezdecké stránce na tom budeme určitě lépe,“ zdůraznil.

Připomeňme, že řady McLarenu posílil Daniel Ricciardo, do něhož Brown vkládá velké naděje.

Zdroj: Motorsport-Total, úvodní foto: McLaren