QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak vypadala silvestrovská noc v Plzeňském kraji pohledem policie?

01.01.2021 12:19

Zvýšený dohled policistů probíhal v celém Plzeňském kraji. Policisté kontrolovali i dodržování opatření. Měli více než 60 telefonických oznámení, týkaly se i používání pyrotechniky.

FOTO_Pavel Němeček (9)

Policisté v celém Plzeňském kraji o silvestrovské noci prováděli zvýšený výkon služby. "Zaměřovali se především na kontrolu veřejného pořádku, dodržování platných vládních a krizových nařízení vyhlášených v souvislosti s nouzovým stavem i plynulost a bezpečnost dopravy," sdělila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Podle mluvčí byli do opatření zapojeni v celém Plzeňském kraji i policisté z pořádkové jednotky krajského ředitelství.

"Policejní hlídky po 21. hodině kontrolovaly zejména dodržování zákazu vycházení osob a  zda jsou uzavřena restaurační zařízení. Pokud občané porušili nařízení, tak policisté případy řešili individuálně. Již od osmnácti hodin přijímali policisté integrovaného operačního střediska na tísňové lince oznámení občanů o používání zábavní pyrotechniky na různých místech. V nočních hodinách i o rušení nočního klidu týkající se zejména hluku od sousedů. Na uvedená oznámení byly vyslány policejní hlídky," popsala Dana Ladmanová.

Různých telefonických oznámení bylo téměř šedesát, z toho čtyřicet o používání zábavní pyrotechniky.

"Policisté pohyb osob v nočních hodinách vyřešili ve většině případech domluvou a ve třech evidujeme tři přestupky. Policisté o silvestrovské noci nezaznamenali výrazná porušení vládních nařízení i dalších zákonů," dodala mluvčí.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24