Týmem prosince Kolín, v sestavě měsíce Hrabal nebo Melka

1. ledna 2021, 13:41

Marek Hedbávný

Hokej.cz nabízí pohled na dění v Chance lize. Do nejlepší sestavy za měsíc prosinec zařadil Milana Kloučka, Josefa Hrabala, Václava Vebra, Antonína Melku, Davida Šafránka a Romana Chloubu.

Tým měsíce – SC Kolín

Místo rozbruslení jdou do práce, večer pak hrají hokej. A jak! Parta poloprofesionálů z Kolína vyhrála čtyři ze šesti prosincových zápasů. Lahůdkou byla výhra 5:3 v Edenu. Kozlové porazili také Ústí nad Labem, Šumperk a Vrchlabí. S Havířovem prohráli až kvůli gólu z 51. minuty. Klobouk dolů před Kolínem!

Tabulka za prosinec

1. Třebíč, 16
2. Přerov, 15
3. Kladno, 13
4. Kolín, 12
4. Jihlava, 12
4. Havířov, 12
7. Vsetín, 10
7. Prostějov, 10
9. Sokolov, 9
9. Vrchlabí, 9
11. Slavia, 8
12. Kadaň, 5
12. Litoměřice, 5
12. Ústí nad Labem, 5
15. Frýdek-Místek, 4
15. Poruba, 4
17. Benátky nad Jizerou, 3
18. Šumperk, 1

Sestava měsíce podle hokej.cz

Milan KLOUČEK (G, HC Stadion Vrchlabí)
Těžká volba. Žádný z brankářů v prosinci úplně nevyčníval. A když jo, tak zas neodchytal tolik utkání. To je také případ Milana Kloučka, kterého jsme i přesto nakonec vybrali do All-Star týmu měsíce. Vrchlabí vychytal ze tří utkání dvě výhry. Úspěšnost zákroků měl 95,65 %. 

Václav VEBER (O, HC Slavia Praha)
Proti Jihlavě udeřil v prodloužení, vítězný gól dal i Třebíči. Navrch získal tři asistence, statistiku +/- si vylepšil o +7 bodů a ještě se stihl porvat. Za poslední týdny udělal velký pokrok.

Josef HRABAL (O, HC ZUBR Přerov)
Má ohromný cit pro hru a je ztělesněním jistoty. V prosinci dal dva góly, na čtyři přihrál. Navíc jde příkladem i svou bojovností – hokej ho doma v Přerově evidentně hodně baví.

Antonín MELKA (Ú, Rytíři Kladno)
Šest zápasů, dvanáct bodů (4+8). K tomu +6 bodů v kolonce +/-. Spolupráce Antonína Melky s Tomášem Plekancem klape. Oba jsou to nesmírně šikovní hokejisté s ojedinělým přehledem. 

David ŠAFRÁNEK (Ú, SC Kolín)
V šesti prosincových zápasech se blýskl šesti brankami, k tomu přidal čtyři asistence. Hattrickem sestřelil Slavii, dvěma góly skolil Vrchlabí. A druhý den vstával do civilní práce...

Roman CHLOUBA (Ú, SK Trhači Kadaň)
V šesti zápasech se blýskl čtyřmi góly a pěti asistencemi. K tomu dal vítěznou branku v nájezdech, která se od této sezony ale do celkových statistik nezapočítává. Obecně jeho statistiky vůbec neodpovídají tomu, že hraje za ligového otloukánka. Když je na ledě, Trhači dokážou držet krok s kterýmkoliv soupeřem. Za prosinec skončil ve statistice +/- jen na -1. Přitom na ledě tráví víc než dvacet minut za zápas.

Překvapení měsíce

Když se zranil Tomáš Čachotský, Jihlava rychle požádala o pomoc Olomouc: ta na Vysočinu poslala juniora Joshua Jamese Máchu. Hned v prvním zápase získal dva body. Posléze skóroval i proti Vsetínu a Kladnu. Po pěti utkáních v Dukle má bilanci 3+1, ve statistice +/- se vyhoupl na +4.

Foto: Nela Dittrichová, hcdukla.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz