Zázrak se může stát, věří Mlejnek. Na Kanadu bez Pytlíka a Guta

Foto: Andrea Cardin / HHOF-IIHF Images

Ve druhé skupině stačilo ke třetímu místu pět bodů, Češi bohužel ani s šesti body nedosáhli výš než na čtvrtou příčku. Proto se v noci na zítřek od 1:00 SEČ poperou ve čtvrtfinále s hlavním favoritem turnaje – domácí Kanadou.

Kanaďané budí respekt, na turnaji jsou jediným týmem beze ztráty bodu. Čtyři zápasy vyhráli s celkovým skóre 33:4! Svěřenci trenéra Karla Mlejnka stojí před nejtěžším možným úkolem a jsou v pozici, kdy můžou jen překvapit.

„Asi všichni tušíme, že top týmy sice nemůžeme pravidelně porážet, ale může přijít den, kdy se zázrak stane,“ burcuje Mlejnek.

Jak to vypadá s vašimi marody?
Předně bych chtěl všem popřát úspěšný nový rok. A co se týká sestavy: Do čtvrtfinálového utkání samozřejmě počítáme se zařazením Michaela Krutila. Se zraněnými Jaromírem Pytlíkem a Michalem Gutem ale bohužel počítat nemůžeme.

„Počet draftovaných hráčů na nejvyšších místech vypovídá o tom, že síla Kanady je ohromná.“

Jejich zranění jsou tedy vážnější, než jste si původně mysleli?
My jsme avizovali, že budeme velmi rádi, když se do turnaje ještě stihnou zapojit. Musím říct, že celý realizační tým s doktory a fyzioterapeuty pro to udělal maximum. Bohužel je ale jejich stav takový, že nemůžou hrát.

U brankářů máte jasno?
Máme jasno. Ale nemyslím si, že je důležité to oznamovat.

Že je Kanada nejsilnějším soupeřem z druhé skupiny, to víme. Ale jak velká je doopravdy její síla?
Počet draftovaných hráčů na nejvyšších místech vypovídá o tom, že její síla je ohromná. Na druhou stranu asi všichni tušíme, že top týmy sice nemůžeme pravidelně porážet, ale může přijít den, kdy se zázrak stane.

Mají Kanaďané ještě nabitější sestavu než vaši dosavadní soupeři? Obrovskou kvalitu ve všech formacích?
Nevynechal jsem jediné utkání, všechna jsem sledoval v televizi. A troufám si říct, že týmy Spojených států, Švédska a Ruska, se kterými jsme hráli, jsou na podobné úrovni.

Zaujalo vás na hře Kanady něco konkrétního?
Top týmy tady na turnaji se prezentují hlavně svými dovednostmi v rychlosti.

?? Česká hokejová reprezentace do 20 let jde na Kanadu v neděli hodinu po půlnoci! ? ? Jak vypadají další čtvrtfinálové dvojice? ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Čtvrtek 31. prosince 2020

Nepřekvapilo vás, jak relativně snadno zdolala Kanada na závěr základní skupiny Finsko?
Nevím, jestli mě to překvapilo, nebo ne, to jsou asi silná slova. Finové sice měli velkou střeleckou ztrátu – v prvních dvou třetinách to bylo 35:7 pro Kanadu –, ale musím říct, že se mi líbilo, jak byli organizovaní. Znova říkám: Myslím, že to utkání rozhodla dovednost v rychlosti.

Chystáte se opět vyčkávat a hrát na protiútoky? Pustit se do hokeje nahoru – dolů by se vám mohlo vymstít...
Strategii do utkání určíme dnes (v pátek) večer místního času a hráčům předneseme na týmovém mítinku. Troufám si říct, že víme, s čím do utkání půjdeme.

„Proti těm špičkově vybaveným individualitám nám asi nic jiného než týmovost nezbývá.“

Kanadský trenér vám v rozhovoru dával velký kredit za výkony ve hře pět na pět, celkově před českým týmem docela varoval. To se asi dobře poslouchá.
Je to fajn. Na druhou stranu, ta bule bude vhozená v sedmnáct hodin místního času, pak musí jít všechno dolů a začne utkání, které rozhodne.

S jeho výrokem souvisí i to, že se musíte bezpodmínečně udržet mimo trestnou lavici, že?
Souhlasím. Přece jenom když jsme proti špičkovým týmům na ledě mínus jeden hráč, jejich dovednost to ještě násobí.

Cítíte z vašeho týmu velké odhodlání?
Ano, náladu v týmu vnímám jako velmi dobrou. Umocnil to i náš téměř měsíční společný pobyt v bublině. Já prostě vidím náš tým jako ohromně semknutý, takže věřím, že se zázrak může udát. Neříkám, že se uděje, ale může se udát. Za sílu týmu jsem rád, protože proti těm špičkově vybaveným individualitám nám asi nic jiného než týmovost nezbývá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz