www.infoglobe.cz » USA, Maryland – Annapolis

USA, Maryland – Annapolis

Publikováno: 1.1.2021
Dnešní závěr pracovního týdne strávíme u Chesapeakské zátoky. Navštívíme zde krásné historické město s nádherným výhledem na oceán. Annapolis je hlavním městem státu Maryland, tudíž se zde nacházejí jedny z nejlepších muzeí a historických míst.

K těm nejzajímavějším místům se jistě řadí Námořní akademie Spojených států amerických, k ní přidružené muzeum námořnictví Academy Naval Museum či muzeum Annapolis Maritime Museum.

Nejprve začneme procházkou po historickém centru. Annapolis patří mezi nejstarší města ve Spojených státech, a dokonce byl jednu dobu hlavním městem USA. Už jen tato skutečnost dává tušit, že v Annapolisu se můžete těšit na řadu historických budov a míst jako William Paca House, kostel sv. Anny nebo Maryland State House. Doporučujeme vám i komentované prohlídky. Některé jsou zaměřené na specifická témata jako dějiny Afroameričanů, jiné zase na architekturu či období vzniku USA.

Maryland State House

Muzeum námořnictví bylo založeno v polovině 19. století a ctí dlouhou tradici amerického námořnictva a mariňáků. Mezi pozoruhodné exponáty se řadí třeba historické modely lodí, které byly vyrobeny vždy ve stejnou dobu jako jejich reálné protějšky. Ty nejstarší modely pocházejí z konce 17. století a pyšní se neuvěřitelnými detaily. K dalším exponátům patří různé osobní artefakty jako medaile, uniformy nebo různé nástroje, které se na lodích používaly.

William Paca House

O něco výše jsme zmínili dům William Paca House. Je v koloniálním stylu a byl postaven na začátku druhé poloviny 18. století pro bohatého plantážníka Williama Paca, který byl signatářem Deklarace nezávislosti. Dům musel v minulosti projít rozsáhlou rekonstrukcí, díky čemuž je dnes spolu s přilehlými zahradami jednou z nejoblíbenějších památek ve městě. Zahrady pokrývají plochu přibližně 2 hektarů. Jsou zde vysázeny rostliny, které tu rostly už v 18. století. Nechybí ani prostor vyhrazený pro léčivé byliny nebo různá jezírka a fontány.

Paca House Garden

Jinou atmosféru v sobě nese Maryland State House, bývalá ústřední vládní budova Spojených států. Dokončena byla roku 1779. Dnes jde o jednu z nejdéle fungujících legislativních budov ve Spojených státech. Její kupole je vyrobená ze dřeva a byla dokončena na konci 18. století. Jde o největší a nejstarší dřevěnou kupoli v USA. V této budově zasedal kontinentální kongres a právě tady George Washington rezignoval na svoji roli velitele kontinentální armády, která bojovala s britským impériem za nezávislost USA, čímž oficiálně skončila válka za nezávislost.

Maryland State House

Nyní se vydáme do episkopálního kostela sv. Anny. Původní kostel tu byl postaven na začátku 18. století, nicméně ve druhé polovině 18. století byl nahrazen větším kostelem pro potřeby rozrůstající se kongregace. Po velkém požáru v 19. století tu pak vyrostl dnešní kostel, který je postaven v novorománském slohu.

GPS: 38°58'47.9"N 76°29'13.3"W

 

Text: Maxim Kucer

Foto: Wikipedia.org: Diiscool, Martin Falbisoner, Irteagle102704, Pubdog, Pubdog (2)



Diskuze u článku (0)

Vložit nový příspěvek


Souvisejicí články

USA: Maryland – přístavní město Baltimore
Publikováno: 27.8.2017
Po minulé návštěvě Pensylvánie se dnes vydáme za poznáváním sousedního státu Maryland, který je známý díky víkendovému sídlu amerických prezidentů – Camp David. Jeho hlavním městem je Annapolis a řadí se do první desítky nejmenších států v USA.

USA, Maryland: Annapolis – náhled do historie
Publikováno: 8.1.2021
I dnes se spolu s námi vydáte do historického města Annapolis ve státě Maryland.

USA, Maryland – nejzajímavější místa
Publikováno: 15.1.2021
V dnešním článku vás provedeme naším výběrem nejzajímavějších míst, která stát Maryland nabízí. Maryland patří k nejmenším z amerických států, který je navíc jakoby rozpůlen Chesapeakskou zátokou. Leží v srdci koloniální Ameriky, jde o místo, které hrálo důležitou roli ve formování amerických dějin, a to včetně období jako průmyslová revoluce, pronikání na západ nebo vesmírné závody.

USA, New York – Brooklyn a Queens – VIDEO
Publikováno: 9.1.2018
Největší město Spojených států nejsou jen mrakodrapy, nákupy a socha Svobody. Čtvrtě mimo centrální Manhattan si žijí vlastním životem a navíc v nich bydlí lidi z celého světa. Rozhodně doporučuji alespoň chvíli strávit v uměleckém Brooklynu a v sousední čtvrti Queens. Pojďme do nich společně alespoň na chvíli nahlédnout.

USA, New York – Manhattan – VIDEO
Publikováno: 2.1.2018
Empire State Building, desítky dalších mrakodrapů, Broadway, Central Park, žluté taxíky… O centru New Yorku, čtvrti Manhattan, už někdy slyšel každý. Soustředí se sem obrovské množství světového obchodu, diplomacie, kultury, médií i třeba módy. Však je také New York nejlidnatější město Spojených států a jedno z největších měst světa. Pojďme se do jeho centra alespoň na chvíli společně přenést.

USA, New York: 5 míst, která byste neměli vynechat
Publikováno: 14.6.2020
New York je město, které se nachází na cestovatelském seznamu mnoha lidí. Není se čemu divit, je plné historických památek a desítek zajímavých míst. Toužíte navštívit New York a děláte si plán, co všechno chcete vidět? V tom případě nezapomeňte na těchto 5 míst.


Souvisejicí fotogalerie

USA, New York – nejameričtější město
Živým ztělesněním Spojených států amerických je velkoměsto New York. Najdete zde rušné ulice, osl...


Souvisejicí videa

USA, New York – Brooklyn a Queens
New York není jen slavný Manhattan, o kousek dál je třeba nejlidnatější čtvrť Brooklyn a pak také...

USA, New York – Manhattan
Co se vám vybaví, když se řekne Manhattan? Pravděpodobně mrakodrapy, Central Park, Brodway a typi...


Lokace:

Česká republika
Kalendář akcí:

Partneři:

I díky vám jsme získali certifikát:

Dôveryhodná firma 2017

 

Průvodce:

Fotosoutěž:

V tuto chvíli není žádná soutěž aktivní. Předchozí soutěže najdete v našem archivu soutěží.

Aktuální stavy řek:

Aktuální informace o stavu vody na českých řekách můžete sledovat ZDE

Aktuality:

27.3.2024
Ať vám Velikonoce přinesou hodně radosti, zdraví, klidu i splněných cestovatelských tužeb. Běžte se ve dnech volna projít do přírody a načerpejte novou energii.
1.3.2024
Klub slovenských turistů, Fakulta informatiky РEVŠ a OZ Karpaty Vás zvou na 38. ročník mezinárodního setkání expedičních turistů a netradičních cestovatelů EXPEDICE 2024.
15.1.2024
Novoroční číslo časopisu Krásy Slovenska přináší zajímavý rozhovor s geografem z Geografického ústavu Slovenské akademie věd  - RNDr. Jánem Hanušinem, CSc., pozve vás napříč Kubínskou holí na Oravské Maguře a představí tajemné Javorníky.
Archiv aktualit

Důležité informace:

Informace a upozornění před cestovaním do zahraničí najdete ZDE 

 

(včetně výskytu koronavirus COVID-19 i válečného konfliktu na Ukrajině).

.

Každý týden na facebooku nová soutěž o knižní ceny! Přidejte se a
soutěžte!

Nejčtenější články:

Mobilní aplikace:

aplikácia Infoglobe

stiahnuť zadarmo pre Androidstiahnuť zadarmo pre iPhone

 

 

Interaktivní katalogy:

dnes:čtvrtek 28. 3. 2024
svátek:Soňa
dnes:
čtvrtek 28.3.
6 °C
zítra:
pátek 29.3.
5 °C

TIP: Mobilní aplikace INFOGLOBE je pro vaše zařízení ke stažení ZDE.

X

TIP: Mobilní aplikace INFOGLOBE je pro vaše zařízení ke stažení ZDE.

X