Dvě stopky pro čtvrtfinále. Němci i Rusové budou oslabení

O dva hříšníky z posledních skupinových bitev bude ochuzený úvodní čtvrtfinálový souboj na juniorském šampionátu. Nezahrají si ho ruský útočník Michail Abramov ani jeho německý protějšek Justin Volek.

Němci hráli ve středu proti Švýcarům klíčový zápas o postup do play off, kam je poslala výhra 5:4. V závěru utkání si ale přidělali obrovské starosti. Vedli 4:0 a dvě minuty před koncem 5:2, když Justin Volek dostal trest na pět minut a do konce zápasu za krosček na Noaha Meiera.

Volek nahazoval kotouč do útočného pásma, když proti němu Meier vystoupil. Oba sice zvedli ruce, ale německý forvard mnohem výš a Meiera zasáhl hokejkou do krku.

Švýcaři okamžitě odvolali brankáře a v zesílené power-play šesti proti čtyřem vstřelili dvě branky, vyrovnat však už nestihli.

Disciplinírní panel IIHF udělil Volkovi dodatečnou stopku na jedno utkání, nenastoupí tak do čtvrtfinále s Ruskem, které startuje dnes v 18 hodin českého času. I sborná ale bude postrádat jednoho člena útočných řad.

Michail Abramov fauloval v samém závěru druhé třetiny zápasu se Švédskem, a to zcela mimo hru. Při dobruslování situace se dostal do kontaktu s Arvidem Costmarem, jehož zezadu podkopl bruslí a k ledu mu pomohl i úderem do hrudi.

Od rozhodčích dostal jen menší trest za nedovolené bránění.

Důležitějším článkem svého týmu byl na MS doposud Volek, patřil totiž mezi devět německých útočníků, kteří mohli hrát od začátku. Na ledě průměrně trávil 18 minut a zaznamenal jednu asistenci.

Abramov naproti tomu nastoupil jen do dvou zápasů s průměrným ice timem 14 minut, zato však nasbíral dvě nahrávky.

Program play off MS do 20 let

Sobota 2. ledna – čtvrtfinále:
18:00 Rusko – Německo (ČT sport)
21:30 Finsko – Švédsko (ČT sport)

Neděle 3. ledna – čtvrtfinále:
1:00 Kanada – Česko (ČT sport)
4:30 USA – Slovensko

Úterý 5. ledna:
0:00 1. semifinále (ČT sport)
3:30 2. semifinále
23:30 zápas o 3. místo

Středa 6. ledna:
3:30 finále (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz