BK MLADÁ BOLESLAV

První zápas nového roku. Do Boleslavi přijede předposlední Zlín

2. 1. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Bruslařům se v posledním utkání roku 2020 podařilo po 10 letech zlomit kletbu liberecké arény. Díky výhře 2:0 protáhli svou sérii bodových zisků už na sedm utkání a v tabulce drží krok se Spartou. Velký podíl na skvělých výsledcích v posledních zapasech má brankář Jan Růžička, který vynuloval Kometu i Liberec a celkem už přes 150 minut neinkasoval. Na tuto příznivou sérii se pokusí boleslavští hokejisté navázat i v novém roce. V prvním letošním utkání hostí na vlastním ledě Berany ze Zlína. Ti jsou sice až na třináctém místě tabulky, ale svým houževnatým defenzivním pojetím hokeje umí znepříjemnit zápasy každému soupeři. Utkání vypukne v 16:00 a vy ho můžete sledovat prostřednictvím Hokejka TV.

Bruslaři se v tomto ročníku střetli s Berany už dvakrát. První duel se odehrál na ledě Zlína a Mladá Boleslav v něm jasně dominovala a za výhru 7:3 si odvezla tříbodový zisk. Druhý vzájemný souboj svedly oba mančafty těsně před Vánocemi v městě automobilů. Vyrovnaný duel rozhodovalo až prodloužení, ve kterém Lukáš Vopelka vystřelil bonusový bod pro Zlín. „Měli jsme hodně špatný začátek, vstoupili jsme do zápasu laxně a Zlín nás zaslouženě dvakrát potrestal. Můžeme být rádi, že to nebylo víc. Důležitý byl kontaktní gól na konci první třetiny. Od druhé třetiny už jsme hráli parametry naší hry a tlačili jsme se tam, ale Zlín výborně bránil a bylo těžké se do brány dostat. Chyběl nám hráč před brankařem, většinu střel brankář viděl. Samozřejmě jsme rádi za bod, protože když mužstvo vstoupí laxně do utkání, tak se to většinou obrátí proti němu. My jsme rádi za bod, ale myslím si, že si Zlín dneska zasloužil všechny tři,“ hodnotil utkání trenér Mladé Boleslavi Pavel Patera.

Aktuální forma Beranů není moc příznivá. Poslední výhru slavili 21. prosince právě proti Středočechům. Den poté vybouchl Zlín na půdě Sparty 0:10, a pak nestačil na hradecký Mountfield a rozjeté Dynamo Pardubice. V posledním zápase roku 2020 obrali o bod momentálního lídra tabulky, třinecké Oceláře. „Byl to hektický zápas, spousta přesilových her a oslabení. Na naší straně maximální bojovnost a vynikající výkon gólmana Libora Kašíka. Mysleli jsme si i na druhý bod, v prodloužení přišlo přečíslení dva na jednoho, nedali jsme a soupeř rozhodl z protiútoku. Po předchozích nevydařených zápasech jsme opět bodovali. Po čase to byl opět výborný kolektivní výkon," komentoval prohru v prodloužení hlavní trenér. Svěřencům Roberta Svobody nyní náleží s 24 body až předposlední příčka.

Před několika dny zveřejnil klub informaci o prodloužení smlouvy čtyřiadvacetiletého Lukáše Vopelky do konce sezóny. „Jeho pokračování pro nás bylo prioritou. Věděli jsme, že Lukáš je talentovaný hokejista a působení ve Zlíně mu zatím velmi dobře sedlo. Dostal prostor na ledě a dokázal jej velmi dobře využít. Má velmi dobré bruslení, střelu i nahrávku. Je pro nás jednoznačně zvýšením kvality v útoku," vyjádřil se k prodloužení pobytu u Beranů sportovní manažer Zlína Robert Svoboda. Kromě Vopelky v týmu zůstává i Antonín Honejsek, o němž se spekulovalo, že odejde do pardubického Dynama.

Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav: Růžička – Hrbas, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Bernad, Fillman – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Claireaux, Alderson – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

PSG Berani Zlín: Kašík - Řezníček, Gazda, Žižka (C), Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Dluhoš - Köhler, Fryšara, Dufek - Kubiš (A), Herman, Vopelka - Okál, Honejsek, Šlahař - J. Ondráček, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 3. 1. 2021 16:00

BK Mladá Boleslav 31. kolo PSG Berani Zlín
3. místo, 53 bodů umístění 13. místo, 24 bodů
93:61 skóre 57:87
11:4 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 4:1 (Olomouc, Č. Budějovice)
2:4 (Plzeň, Vítkovice) nejvyšší prohra 0:10 (Sparta)
0 utkání bez vstřeleného gólu 4
3 utkání bez inkasovaných gólů 1
13,91 % využití přesilových her 15,15 %
16 góly v přesilových hrách 15
83,93 % ubráněná oslabení 80,65 %
1 góly v oslabeních 2
David Šťastný, 28 bodů nejproduktivnější hráč Antonín Honejsek, 19 bodů
David Šťastný, 16 branek nejlepší střelec Antonín Honejsek, Pavel Kubiš,
Bedřich Köhler, 6 branek
David Šťastný
Martin Ševc, 12 asistencí
nejlepší nahrávač Antonín Honejsek, 13 asistencí
David Šťastný, +18 nejlepší hráč v +/- Dalibor Řezníček, +6
David Cienciala, -3 nejhorší hráč v +/- Jan Václavek, -11
Martin Ševc, 76 minut nejtrestanější hráč Bedřich Köhler, 33 minut
Martin Pláněk, 52 bodů Radegast index Jakub Ferenc, 57 bodů
Jan Růžička 91,86 %
Gašper Krošelj 89,43 %
úspěšnost brankářů Libor Kašík 91,18 %
Daniel Huf 90,95 %
Jan Růžička 2,07
Gašper Krošelj 2,67
průměr inkasovaných gólů na zápas Daniel Huf 2,99
Libor Kašík 3,29