Hlavní obsah

Polášek postoupil v Innsbrucku jako poslední a čeká ho Granerud

Innsbruck/Praha

Skokan Viktor Polášek postoupil jako poslední do třetího závodu Turné čtyř můstků v Innsbrucku a v prvním kole ho čeká k.o. souboj s norským favoritem Halvorem Egnerem Granerudem. Další český reprezentant Čestmír Kožíšek byl v dnešní kvalifikaci na Bergiselu druhý pod čarou.

Foto: Daniel Karmann, ČTK/AP

Viktor Polášek postoupil v Innsbrucku z kvalifikace.

Článek

Bývalý juniorský mistr světa Polášek obsadil poslední postupové 50. místo po skoku dlouhém 110,5 metru a představí se jako jediný Čech i v třetím závodě seriálu. Kožíšek skočil o půl metru méně a za reprezentačním kolegou zaostal o dva body.

"Po delší době to bylo v Innsbrucku férové kolo, vítr dnešní kvalifikaci neovlivnil. Ukázalo se, že rakouská národní skupina je silnější než ta německá. Kluci předvedli svoje průměrnější skoky," uvedl reprezentační trenér František Vaculík.

V neděli bude Polášek skákat na závěr 1. kola ve dvojici s vysoce favorizovaným Granerudem. Norský lídr Světového poháru i Turné vyhrál innsbruckou kvalifikaci díky nejdelšímu skoku 129 metrů o 3,3 bodu před domácím Rakušanem Danielem Huberem. Třetí skončil vítěz novoročního závodu v Ga-Pa a obhájce celkového prvenství Dawid Kubacki z Polska. "Do závodu budu chtít vylepšit kvalifikační skok a posunout se opět dál," řekl Polášek.

Reklama

Související témata: