Zde může být vaše reklama.

Sigma už je v přípravě Bez změn v kádru, ale přesto nekompletní

Bez změn v kádru, ale přesto nekompletní

foto: Petr Pelíšek

02. 01. 2021 - 17:28

Fotbalisté SK Sigma Olomouc zahájili první lednovou sobotu přípravu na jarní část FORTUNA:LIGY. Trénovat budou čtrnáct dní, ve kterých mají v plánu herní soustředění na Maltě se dvěma zápasy. A třetí sobotu v lednu už hrají první jarní mistrák, v pražském Edenu proti Slavii. Kouč Radoslav Látal má k ruce kádr ve stejném složení, jako měl na podzim. Ovšem všichni hráči se na úvodním tréninkové jednotce nesešili, tři z nich chyběli.

Na prvním tréninku chyběli pro nemoc záložník Šimon Falta a útočník Pavel Zifčák. Scházel také středopolař Pablo González, který má povolen pozdější nástup do přípravy a k týmu se připojí až v pondělí na Maltě. „Máme nějaké nakažené, takže ti neodjedou, nakazili se během vánoc. Před prvním tréninkem jsme měli testy, potom uděláme nominaci na Maltu, podle toho uděláme kádr a ten odjede. Ale nechci předbíhat, musím počkat, jak dopadnou testy. Jestli nám vypadnou další hráči, tak třeba ještě budeme muset vzít někoho z béčka,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Sigma ostartovala přípravu testováním na koronavirus. Pak se hráči přesunuli za Androva stadionu běžecky na stadion v Řepčíně, kde následovala po krátkém rozcvičení s míče hra na dvě. Trenér Radoslav Látal hráče rozdělil rovnoměrně na dvě jedenáctky, početně mu to vyšlo tak akorát. Kolik hráčů přesně vyrazí v pondělí na Maltu, to ještě na startu přípravy nebylo zřejmé. „Dva hráči jsou pozitivní, ti určitě neodjedou. Testy můžou dopadnout jakkoliv. Pak rozhodneme, kolik nás vůbec pojede. Jestli dvacet, dvaadvacet nebo pětadvacet, uvidíme,“ uvedl Látal.

V kádru Sigmy nedošlo k žádným změnám. Pokračuje v něm i útočník Dominik Radič, který na podzim seděl spíše na tribuně, než by byl v akci, nikdo nový nepřišel, ani z hráčů, kteří jsou na hostováních a na podzim se jim dařilo. „Vycházím z kádru, který tady byl na podzim. Co bude dál, uvidíme. Někteří hráči by v úvahu přicházeli. Příprava je velice krátká, máme jen čtrnáct dní. Dva zápasy, týden do Slavie a musíme se na ni chystat,“ řekl Látal.

Jarní fáze FORTUNA:LIGY bude začínat třetí lednový víkend, SK Sigma Olomouc ji odstartuje zápase v Praze proti Slavii.

Program přípravy SK Sigma
2. ledna: zahájení
4. – 10. ledna: soustředění na Maltě
6. ledna (14.00): SK Sigma Olomouc – FC Spartak Trnava
9. ledna: zápas o konečné umístění na Maltě - SK Sigma Olomouc vs. FC Zbrojovka Brno/WSG Swarovski Tirol Wattens (14.00 nebo 18.00)
16. ledna (18.30): Slavia Praha – SK Sigma Olomouc (15. kolo FORTUNA:LIGY)

Kádr SK Sigma Olomouc pro zimní přípravu
Brankáři
Aleš Mandous, Michal Reichl, Jakub Trefil
Obránci
Roman Hubník, Martin Hála, Michal Vepřek, Jan Štěrba, Martin Sladký, Vít Beneš, Milan Kerbr, Radek Látal, Florent Poulolo
Záložníci
David Houska, Tomáš Zahradníček, Šimon Falta, Lukáš Greššák, Ondřej Zmrzlý, Pablo González, Jáchym Šíp, Kryštof Daněk, Radim Breite
Útočníci
Martin Nešpor, Mojmír Chytil, Pavel Zifčák, Jakub Yunis, Dominik Radič.

Další články