Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Suárez udeřil v nastavení a Atlético je zpět v čele, Messi oslavil 500 ligových startů

Úlohu favorita splnili a vrátili se na první místo ve španělské lize. Fotbalisté Atlética Madrid totiž v 17. kole vyhráli gólem Luise Suáreze na půdě Alavésu 2:1, před městským rivalem Realem mají stále dvoubodový náskok a navíc dva zápasy k dobru. "Bílý balet" také nezaváhal, když doma porazil 2:0 Celtu Vigo. Pětistý start v dresu Barcelony v La Lize oslavil Lionel Messi asistencí na jediný gól zápasu na hřišti Huescy. Třetí San Sebastian nenavázal na předchozí výhru v baskickém derby s Bilbaem a doma s Pamplonou remizoval 1:1. Sevillské derby skončilo remízou 1:1, v sestavě hostů znovu chyběl zraněný brankář Tomáš Vaclík.

Luis Suárez (vlevo) se raduje z gólu Atlética Madrid
zdroj: ABACA autor: Acero/AlterPhotos

První gól v utkání Alavés - Atlético Madrid padl v 41. minutě po kombinaci dvou nejlepších střelců hostujícího týmu v aktuálním ligovém ročníku  Suárez předložil míč Marcosi Llorentemu, který ranou zpoza vápna a s přispěním teče soupeře dal šestý gól v sezoně.

Domácím ve druhé půli ještě zkomplikoval situaci Víctor Laguardia, jenž dostal červenou kartu po zásahu videorozhodčího za ostrý skluz. Přesto se Alavésu podařilo v 84. minutě vyrovnat díky vlastní brance Felipeho.

"Rojiblancos" však v hektickém závěru přece jen vyválčili důležité tři body. Suárez se devátou trefou v ročníku a čtvrtou za poslední čtyři utkání dotáhl v tabulce kanonýrů na vedoucí dvojici Iago Aspas, Gerard Moreno.

Messiho centr vedl ke gólu

Jediná branka duelu Huesca - Barcelona padla v 27. minutě, kdy Messi poslal dlouhý centr do pokutového území, na který si naběhl Frenkie de Jong. Messi se vrátil do sestavy po doléčení kotníku a návratu z prodloužené vánoční dovolené v Argentině a vedle 500. startu za Barcelonu ve španělské lize to byl jeho 750. zápas ve všech soutěžích. Barca je v tabulce pátá, Huesca se ztrátou čtyř bodů na nesestupové pozice poslední.

San Sebastian se trápí už od začátku prosince, v lize vyhrál z posledních osmi zápasů jediný. S Pamplonou od 20. minuty prohrával po brance Jonathana Calleriho.

Šestou remízu Realu Sociedad v sezoně zařídil ihned po výměně stran devatenáctiletý mládežnický reprezentant Španělska Ander Barrenetxea.

Real zastavil rozjeté Vigo

Vigo vyhrálo pět z posledních šesti zápasů, ale na obhájce titulu nestačilo. Real nasměroval k výhře už v 6. minutě Lucas Vázquez a po změně stran přidal pojistku Marco Asensio. "Bílý balet" tak částečně napravil středeční remízu s Elche.

Betis prohrával od 48. minuty po Susově přesném zásahu, o tři minuty později však vyrovnal z penalty Sergio Canales. Domácí mohli z dalšího pokutového kopu skóre dokonce otočit, tentokrát ale Nabil Fekir na brankáře Bunúa nevyzrál.

Betis alespoň přerušil třízápasovou vítěznou šňůru svého rivala v derby a posunul se v neúplné tabulce na deváté místo, Sevilla je pátá. V tabulce se totiž před ni dostal Villarreal, který zdolal doma 2:1 Levante.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:

Villarreal - Levante 2:1 (19. Niňo, 54. Moreno - 73. León), Betis - FC Sevilla 1:1 (51. Canales z pen. - 48. Suso), Getafe - Valladolid 0:1 (37. Weissman), Real Madrid - Vigo 2:0 (6. Vázquez, 53. Asensio), Bilbao - Elche 1:0 (25. Muniain), Alavés - Atlético 1:2 (84. vlastní Felipe - 41. Llorente, 90. Suárez), Eibar - Granada 2:0 (55. a 76. Gil), San Sebastian - Pamplona 1:1 (46. Barrenetxea - 20. Calleri), Huesca - FC Barcelona 0:1 (27. De Jong), Valencie - Cádiz 1:1 (79. Maxi Gómez - 59. Lozano).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články