Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Pohádkový princ Josef Zíma (88) má strach z budoucnosti: Konce covidu už se nedožiju, bojí se

Josef Zíma
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 6 fotografií
OBAVA
Legendární pohádkový princ Radovan z pohádky Princezna se zlatou hvězdou a král české dechovky Josef Zíma (88) je na tom sice zdravotně přes špatnou chůzi ještě relativně dobře, nad vodou ho ale psychicky držely koncerty, jež v roce 2020 kvůli covidu nemohly být. Teď ho sžírá obava, že se na pódium už nikdy nepodívá.

Josef Zíma: Koncertu už se možná nedožiju

„Situace je blbá. Dokonce mám i takovou myšlenku, i když asi stařeckou, že už se vystupování před lidmi třeba ani nedožiju. Budoucnost je všelijaká. Jestli bude pandemie pokračovat jako španělská chřipka, může to trvat dva roky. A to není pro člověka v mém věku nic potěšitelného,“ řekl Josef Zíma eXtra.cz.

Spíš to ale konstatoval, než aby mluvil zkroušeně, zároveň dodal, že má stále naději, že se ještě diváků přece jen dočká.

Gottovi odešly hlasivky, mně ne

Pokud by situace dovolila opět se posadit (stát už při zpěvu nemůže) před diváky, i jako ctihodný kmet to zvládne levou zadní.

„Pánbíček, příroda nebo co mi leccos sebrali, ale na rozdíl od velkého kamaráda, nebožtíka Karla Gotta, který měl jako tenor problém s tím, že mu věkem odešly hlasivky, o chorobách nemluvě, mi to zaplaťpánbůh pořád zpívá,“ těší ho.

Jsem tu už přes čáru

Akorát mám občas problém s tím, že si nemůžu na něco vzpomenout. To si s Yvettou Simonovou říkáme, že se nedá nic dělat, že jsme tu už přes čáru. Je to ale zapomnětlivost, naštěstí ne alzheimer,“ dodal pro naši redakci s humorem národem oblíbený zpěvák.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy