Střekované hlásí zápach prostřednictvím skupiny na sociální síti
Bývalé provozy Setuzy. 2x Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Zápach Střekov, to je název facebookové skupiny, která vznikla na konci měsíce prosince roku 2020 na sociální síti. Správci jsou, bývalý starosta a zastupitel Střekova Petr Vinš a radní Jiří Železný (oba Za lepší Střekov).

„16. 12. 2020 Zastupitelstvo obvodu Střekov - Petr Vinš - Dotaz na vedení radnice Střekov na další postup v řešení. Místostarostka Mgr. Kymličková informovala, že společnost Viterra (dříve Glencore) provádí měření zápachu a s výsledky budeme seznámeni v nejbližších dnech. Reakce Petr Vinš - Skutečnost, že měření provádí, resp. objednala, společnost, která jej pravděpodobně produkuje, považujeme za velmi nešťastné a zbytečné. Měření zápachu měl objednat obvod nebo magistrát a mělo proběhnout takové měření, které přesně určí firmu, která zápach produkuje. Dne 17. 12. 2020 proběhla videokonference s vedením společnosti Viterra za účasti primátora, Mgr. Kymličkové, odboru životního prostředí MAG, Za lepší Střekov (Mgr. Jiří Železný, Petr Vinš). Požadavek hnutí Za lepší Střekov požádáno o exkurzi technologie na odstranění zápachu a dále o kontakt na možnou okamžitou prohlídku v době, kdy je zápach cítit. Společnost Viterra požadavky přijala a vyjádří se k nim v nejbližší době. Vyjádření spol. Viterra budeme očekávat do konce ledna 2021,“ zdůvodňují na sociální síti vznik skupiny její správci.

Do skupiny Zápach Střekov se od jejího vzniku do 3. ledna 2021 připojilo přes padesát členů. „Dalším důvodem zřízení skupiny je monitoring zápachu v různých lokalitách Střekova a snadnějšímu hlášení. Radnice Střekova stále vyžaduje hlášení na městskou policii, což povazujeme za nekomfortní a spousta lidi zápach tímto způsobem nehlásí. Skupina také propojí lidi, kteří mohou na řešení zápachu spolupracovat, pomoci,“ odpověděl na dotazy redaktora E-Ústí.cz Petr Vinš (Za lepší Střekov).

Uživatelé sociální sítě Facebook najdou ve skupině i odkaz na historii řešení zápachu na Střekově.

0301 setuza2

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru