Soudy s manželkou Petrou a Silvestr na chatě. Bývalý předseda vlády Jiří Paroubek zhodnotil rok 2020

Petra Paroubková a Jiří Paroubek v době, kdy byli manželé.
Petra Paroubková a Jiří Paroubek v době, kdy byli manželé.
Foto: Nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 3. 1. 2021

V polovině prosince si Jiří Paroubek (68) spravil chuť. Od Městského soudu v Praze totiž odcházel jako vítěz, když mu bylo sníženo výživné na dceru. O pár dní později si jako třešničku na dortu vychutnal další úspěch v podobě soudního stání, opět se stále manželkou Petrou Paroubkovou (47), a to v souvislosti s osobním majetkem. Závěr roku byl tedy pro někdejšího předsedu vlády úspěšný. Pro ŽivotvČesku.cz se ohlédl za uplynulým rokem, nastínil možný vývoj roku 2021 a prozradil, jak strávil silvestrovskou noc.

Sportovní terminologií řečeno Jiří Paroubek svou manželku, se kterou téměř čtyři roky válčí u soudů, v závěru roku porážel jako kuželky. V polovině prosince mu u Městského soudu v Praze určili, že manželce Petře bude platit 10 tisíc korun měsíčně na dceru Margaritu (11). Šlo o snížení z původních 14 tisíc korun. Podle pravomocného rozsudku má Paroubek i nadále hradit dceři stavební spoření ve výši 20 tisíc korun ročně a také připojištění, které činí měsíčně 2 400 korun. Soud tak změnil je sumu, kterou má Paroubek dávat matce své dcery.

Následně o týden později Obvodní soud pro Prahu 5 rozhodl, že po téměř čtyřech letech nelítostného boje o osobní majetek, mu manželka Petra musí vrátit poměrně vzácný obraz, který si vzala ze společné domácnosti.

"Šlo o obraz českého malíře Adolfa Borna, který mi zabavila a po dnešním rozhodnutí soudu mi ho musí do tří dnů vydat. Šlo o můj osobní majetek, a to ještě z doby, než jsme vstoupili do manželství," řekl pro ŽivotvČesku.cz bývalý premiér s tím, že obraz je jeho velká srdeční záležitost a rozmezí její hodnoty je 30 až 40 tisíc korun.

Sám Paroubek vidí jako loňský rok z osobního pohledu poměrně úspěšný. Z obecné roviny jako velmi těžký, a to zejména kvůli epidemii koronaviru.

"Loňský rok byl celý poznamenaný epidemií koronaviru. Nezávidím žádné vládě, která do toho byla vržena, protože žádná vláda nemá s tímto zkušenost. Takže samozřejmě došlo na řadu chyb. První část epidemie na našem území, tedy na jaře, zvládla bezvadně, druhou vlnu hůře, ale když se podívám na celou Evropu, lehké to neměla žádná vláda," prozradil pro ŽivotvČesku.cz svůj pohled Jiří Paroubek, který příchod nového roku oslavil komorně na své chatě nedaleko Prahy.

"Silvestra jsem strávil na chatě, v přírodě. Takže jsem hodně cvičil a běhal. Přeji vašim čtenářům vše nejlepší v novém roce a s ohledem na situaci hodně zdraví a štěstí," řekl pro ŽivotvČesku.cz bývalý předseda vlády z dob, kdy ČSSD se řadila k velmi úspěšným stranám, což se v současnosti říct nedá.

Pokud jde o rok 2021 vidí Jiří Paroubek jakési světlo na konci tunelu ve vakcinaci. "Vypadá to, že bude ještě nějaká třetí vlna. A jak bude probíhat proočkovanost populace rychle, tak se domnívám, že budou počty nemocných ubývat, což je žádoucí," dodal pro ŽivotvČesku.cz Jiří Paroubek, který v osobním životě řeší ještě rozvodové řízení se stále manželkou Petrou.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.