Strach a panika v Jenštejně u Prahy: Had uštkl dívenku, pak zmizel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Strach a panika v Jenštejně u Prahy: Had uštkl dívenku, pak zmizel

Jenštejn pročesávali pečlivě.
Jenštejn pročesávali pečlivě. (Foto Aha! – Václav Burian)

Místo novoročního poklidu zažil Jenštejn u Prahy víkend plný strachu. Jedovatý had tady uštkl teprve šestiletou dívenku! Ta je mimo ohrožení života, plaza se ale nepodařilo najít.

Desítky lidí, včetně starosty Norberta Hlaváčka (40), hasičů, policistů a odborníka na plazy, pátraly po nebezpečném plazovi od pátečního večera, kdy na zahradě jednoho z domů uštkl dívenku (6). „Zatím je na oddělení intenzivní péče, podstoupila čtyři testy a vypadá to, že ji v pondělí přesunou na běžné oddělení,“ uvedl včera Hlaváček.

Protože stále není jasné, jaký druh hada útočil, vyzval chovatele, aby se i anonymně ozval. A aby sdělil, zda už náhodou nemá plaza zpět. Experti věří, že v mrazech had nepřežil. Odborník na plazy Karel Kerouš, který byl na místě, uvedl, že hada musel ze zahrady domu po incidentu někdo odnést. V opačném případě by ho prý určitě našli. Pátrání po plazovi, který podle otisků zubů měřil až dva metry, bylo v sobotu odpoledne ukončeno.

Přečtěte si
hillaarkaa
4. 1. 2021 • 11:38

Ví Bůh jaký úchyl toho hada chová a určitě se nepůjde naprášit...Možná toho chová daleko více....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.