Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Satoranský je opět v karanténě, tentokrát kvůli pozitivnímu testu na covid-19

Jediný český basketbalista v NBA Tomáš Satoranský nenastupuje za Chicago kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. Oznámil to trenér Bulls Billy Donovan před vítězným nedělním utkáním proti Dallasu (118:108).

Satoranský v neděli nehrál ve třetím duelu za sebou a oficiálně byl spolu s dalšími třemi spoluhráči mimo hru kvůli "zdravotním a bezpečnostním pravidlům NBA". Donovan nicméně pro zámořská média upřesnil, že pražský rodák a jeden člen realizačního týmu měli pozitivní test na koronavirus. "Samozřejmě musí být v karanténě a podrobí se ligovému protokolu," řekl kouč Chicaga americké televizi ESPN.

Český reprezentant už musel v prosinci vynechat tři přípravné zápasy před sezonou NBA kvůli povinné devítidenní karanténě, protože byl v blízkém kontaktu s nakaženým spoluhráčem Noahem Vonlehem. Nehrál ani v úvodním soutěžním utkání ročníku a ze sedmi zápasů Chicaga tak má na kontě tři starty.

Pozitivní test na koronavirus měl také Chandler Hutchison a musel zůstat ve Washingtonu, kde Bulls ve čtvrtek vyhráli. Další dva hráči Chicaga Lauri Markkanen a Ryan Arcidiacono zůstávají mimo hru kvůli koronavirovým pravidlům NBA.

"Největší výzva bude, co se stane s těmito kluky, kteří teď nemůžou hrát. Co bude, až se budou moci vrátit, kdy dostanou povolení zapojit se a podobné věci," řekl Donovan.

Problémy Bulls s nákazou v týmu začaly už v listopadu, kdy měl pozitivní test Garrett Temple. Čtyři členové realizačního štábu také museli vynechat 26. prosince zápas proti Indianě, ale byli zpět u týmu hned následující duel proti Golden State.

Donovan se nedomnívá, že by byl výskyt koronaviru v mužstvu způsoben nezodpovědným chováním. "Myslím, že naši kluci pravidla dodržují. Při venkovních utkáních se pohybují jen tam, kde to je ligou schválené, ať už jde o restaurace, nebo jiná místa. Jsou mimořádně svědomití, ale v mnoha případech to (nákaza) může přicházet z rodiny, z venku, když se prostě lidé setkávají," zakončil Donovan.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články