Filmy s nejlepšími soundtracky. Které filmové písničky vás zvednou ze židle

Filmy s nejlepšími soundtracky. Které filmové písničky vás zvednou ze židle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hudba ve filmech hraje velkou roli a často by to bez ní ani nešlo. Dokáže spolehlivě dodat emoce k jakékoliv situaci, a ještě rychleji vás vtáhnout do děje. Některým filmům se to ale povedlo ještě lépe než jiným. Tak které filmové soundtracky patří k těm nejlepším?

Zrodila se hvězda

Nejnovější remake známého příběhu přinesl spoustu nečekaných novinek. Bradley Cooper se poprvé předvedl jako režisér, a ještě k tomu si zahrál v jedné z hlavních rolí. Navíc se objevila i Lady Gaga a nemohl tak chybět ani úžasný soundtrack. Novým hitem “Shallow” Lady Gaga ohromila celý svět. Potěšily však i další hity jako “Always Remember Us This Way” nebo “Maybe It’s Time”.

Hříšný tanec

Když jde o tanec, bez hudby bychom se neobešli. A k tomuto legendárnímu tanečnímu filmu se podařilo vybrat skvělý soundtrack, který vyvolá nostalgické vzpomínky a hned vás roztančí. Johny a Baby trénují na hity jako “Hungry Eyes” od Erica Carmena nebo “Love Is Strange” od Mickey & Sylvia. A nesmíme zapomenout ani na finální scénu s “(I’ve Had) The Time Of My Life” od Billa Medleyho a Jennifer Warnes.

Zbytek filmu je plný několika dalších nezapomenutelných šedesátkových hitů jako “Be My Baby”, “Stay” nebo “She’s Like the Wind”.

Help!

Ani ve druhém filmu skupiny Beatles samozřejmě nesměly chybět jejich jedinečné hity. Přestože děj je tak trochu pomatený a bláznivý, jde tu především právě o hudbu. Ve filmu se objeví písničky z alba Help! Jde o klasiky jako "The Night Before", "I Need You", "Ticket To Ride" nebo světoznámý hit "Yesterday".

Pulp Fiction

Kromě filmů a nečekaně jedinečných scénářů má kultovní režisér Quentin Tarantino v oblibě i kvalitní hudbu. A i jeho nejznámější film se má samozřejmě čím chlubit. Objevíte v něm řadu retro hitů z 60. a 70. let. Zatanšit si můžete třeba na funky hit "Jungle Boogie", nostalgickou píseň "Son of a Preacher Man" nebo "Girl, You'll Be a Woman Soon", kterou si Uma Thurman prozpěvuje těsně před tím, než se předávkuje a dojde na jednu z nejznámějších scén filmu.

Pulp Fiction stále zůstává kultovní klasikou. A to platí i pro filmový soundtrack, který je ještě dnes jedním z nejprodávanějších.