Hlavní obsah

Tanečníci Fred a Ginger ve filmu

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární taneční partnery Freda Astaira a Ginger Rogersovou ztvární v chystaném snímku režiséra Jonathana Entwistla Jamie Bell a Margaret Qualleyová. Scénář z pera Arashe Amela se zaměří především na jejich dosud neinterpretovaný milostný vztah. Uvedl to server Deadline.

Foto: ČTK/AP/Britta Pedersen

Margaret Qualleyová bude hrát Ginger.

Článek

Připravovaný biografický film Fred & Ginger nebude pro Bella ani Qualleyovou před kamerou tanečním debutem. Oba představitelé, na které při natáčení čeká náročná choreografie, studovali tanec od dětských let a čísla předvedli už i na plátně.

Bell získal několik ocenění za titulní roli v baletním dramatu Billy Elliot, Qualleyová se coby tanečnice objevila v seriálu Fosse/Verdonová.

Tandem Astaire a Rogersová zažíval období své největší slávy ve třicátých letech minulého století, kdy byl pravidelně obsazován do muzikálů Svět valčíků, Páni v cylindrech nebo Veselý rozvod. Skomírající věhlas, který vydržel pouze onu dekádu, se pokusil obnovit ve filmu Písně z Broadwaye z roku 1949, jenž znamenal definitivní konec jejich spolupráce.

Zanechal po sobě i pomyslnou českou stopu, budovu Tančícího domu na Rašínově nábřeží v Praze architektů Vlada Miluniće a Franka Gehryho, kteří se v návrhu nechali věčným tanečním párem inspirovat.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám