Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Varování meteorologů: Česko zasáhne vydatné sněžení, hrozí výpadky proudu

Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče
Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Na jihovýchodě Čech a severozápadě Moravy a Slezska bude ve středu sněžit. Do čtvrtečního rána by tam místy mohlo napadnout pět až deset centimetrů mokrého sněhu, který může zkomplikovat dopravu nebo způsobit výpadky proudu.

Informoval o tom dnes na svém webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

#VYSTRAHA ‼️❄️NOVÁ SNĚHOVÁ POKRÝVKA.Platná od středy 06.01.2021 06:00 do čtvrtka 07.01.2021 07:00 Místy může napadnout 5 až 10 cm mokrého sněhu za 12 h, ve žlutě označených místech. Více na https://t.co/EEh5QxnJea, nebo v mobilní aplikaci ČHMÚ. pic.twitter.com/9F1pneKq2N

— Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) (@CHMUCHMI) January 5, 2021

Jeho upozornění před novou sněhovou pokrývkou platí od středečního rána do čtvrtečního rána pro celý Jihočeský kraj a Vysočinu a části Středočeského, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

"Očekávají se komplikace při chůzi, v dopravě, zásobování apod.," uvedli meteorologové a doplnili, že mokrý sníh může také lámat stromy a větve a způsobit škody na drátech elektrických vedení, a tím výpadky v energetice.

Témata:  počasí zima sněžení Česká republika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy