Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pardubice řekly Slavii ne, brankář Boháč prodloužil smlouvu. V Bohemce zůstávají Necid i Pulkrab

Obchod mezi nováčkem z Pardubic a mistrovskou Slavií neproběhne. Pražané chtěli získat od Východočechů brankářskou jedničku Marka Boháče, ale pátý tým první ligy na nabídku nepřistoupil. Navíc s dvaatřicetiletým gólmanem prodloužil smlouvu do června 2023. O tom, jak začnou ligu, už ví také Bohemians 1905. V týmu proběhly pouze kosmetické změny.

Marek Boháč
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slavia podle médií chtěla svého odchovance Boháče získat zpět na půlroční hostování a na oplátku Pardubicím nabízela brankáře Jakuba Markoviče, kterého si naposledy vypůjčila Mladá Boleslav. Východočeši ale na podmínky úřadujících mistrů nepřistoupili.

"Jeho odchod by byl ve hře jen v případě, že by Slavia měla zájem o jeho přestup, což se nestalo. Pražský klub měl zájem jen o hostování a naše vedení rozhodlo, že na podmínky Slavie nepřistoupíme a zvolíme variantu, která je nejlepší pro náš klub," uvedl sportovní ředitel Pardubic Vít Zavřel.

Boháč v podzimní části sezony za Pardubice odchytal všech 14 ligových zápasů, připsal si pět čistých kont a výbornými výkony pomohl týmu k překvapivému pátému místu v neúplné tabulce. Bývalý hráč Příbrami a Žižkova v nejvyšší soutěži absolvoval dosud 47 utkání a udržel 16 nul.

Sport
zdroj: ČT4

V Bohemians 1905 zůstali útočníci Tomáš Necid i Matěj Pulkrab, nově přibyli obránci Radek Lehovec z B-týmu a Daniel Kosek ze Slavie. Záložník Filip Hašek má svolení hledat si angažmá jinde.

Zatímco třiadvacetiletý Pulkrab je ve vršovickém celku na hostování ze Sparty, o osm let starší Necid podepsal v říjnu jako volný hráč smlouvu do konce sezony. S Bohemians je však domluvený, že pokud by v zimě obdržel nabídku ze zahraničí, která by se mu zamlouvala, klub ho uvolní.

Devatenáctiletý Lehovec v nejvyšší soutěži dosud nehrál. Stejně starý Kosek si v lize připsal po jednom startu za Slavii a Liberec, kde na podzim hostoval z mistrovského celku.

"Klokani" absolvují přípravu v Česku a nezúčastní se žádného zimního turnaje. V sobotu se v přípravném duelu utkají s domácí Mladou Boleslaví, s níž jednají o dvojzápase.

Čtrnáctý tým tabulky načne jarní část ligy o týden později v Liberci. Pak se Pražané v následujících pěti kolech hned čtyřikrát představí v domácím Ďolíčku, kde v ligovém ročníku získali 13 z celkových 14 bodů.

Teplice posílil obránce Ondřej Mazuch. Jednatřicetiletý stoper, který naposledy působil v Mladé Boleslavi, podepsal na Stínadlech smlouvu na rok a půl s následnou roční opcí. 

"Avizovali jsme, že naší prioritou je přivést posily na post středního obránce, což se nám nyní s příchody Ondry Mazucha a Šimona Gabriela podařilo. Navíc přišel také Ruben Droehnle, se kterým počítáme na levou stranu obrany, ale může naskočit také na stoperu," řekl sportovní ředitel Teplic Štěpán Vachoušek.

Mazuch do severočeského celku zamířil po roce v Mladé Boleslavi, za kterou čtyřnásobný český reprezentant odehrál 12 zápasů, z toho dva v tomto ročníku. Před tím nastupoval za Brno nebo Spartu, celkem má v české nejvyšší soutěži na kontě 54 utkání a čtyři branky.

"Jakmile přišla nabídka od Teplic, tak jsem nad ničím nepřemýšlel. Znám trenéra i Štěpána Vachouška. Chtěl bych Teplicím pomoci k co nejlepšímu umístění v tabulce," prohlásil.

Karviná zahájila přípravu téměř beze změn

S jediným nováčkem odstartovali společnou přípravu fotbalisté Karviné. Do kádru Slezanů míří z druholigového Vyšehradu obránce či záložník Jan Kubala.

Ostravský odchovanec je v současnosti ještě kmenovým hráčem italského Udine, které ho však uvolnilo na hostování do Vyšehradu. "V tomto případě aktuálně ladíme formu jeho příchodu," řekl sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

Karviná si v krátké pauze zahraje jen jeden zápas, a to v sobotu proti Třinci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články