U předsevzetí a sportování je důležitá motivace
Osobní trenér Tomáš Vajnar. Zdroj foto: Tomáš Vajnar
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Jedním z nejčastějších novoročních předsevzetí bývá zhubnout, začít se více hýbat a pečovat o své tělo. Ústečan Tomáš Vajnar je profesí kondiční trenér a poradce, který radí řadě návštěvníků fitness center, jak správně cvičit a nabrat fyzickou kondici. Pro letošní rok stojí u výzvy „Pojď to posunout.“ Tomáš Vajnar v rozhovoru pro on-line deník radí čtenářům, jak na nejčastější chyby v začátcích rekreačního sportování a předsevzetí dodržet.  

Co musí člověk udělat jako první, když se rozhodne k hubnutí?

Člověk musí v první řadě tuto změnu skutečně chtít. Takže nastavení mysli a psychiky je v tomto případě opravdu důležité. Naše cíle také musí být reálné a musíme počítat s tím, že je nedosáhneme ihned. Pamatujme si tedy, že na výmluvy opravdu není čas. Náš tým z „Pojď to posunout“ navrhl skvělý program na úspěšné nastartování vaší cesty za změnou, ať už jsou vaše cíle jakékoliv. Náš tým se každému snaží pomoci a najít adekvátní cestu i bez zásadních změn v denním rozvrhu. 

Řada lidí u předsevzetí nevydrží. Jaké jsou nejčastější chyby, které je od sportování odradí?

Hlavním problémem bývá nejčastěji nevědomost a brzká ztráta motivace. V našem programu se těchto problémů bát nemusíte! Naučíme vás základy zdravé stravy a přidáme mnoho zdravých receptů, protože správná strava je tím hlavním bodem naší cesty k vysněnému cíli. Také vás naučíme správné techniky při cvičení, aby se předešlo zraněním či bolestem. Ztráty motivace se také bát nemusíte, protože ta je zajištěna po celou dobu trvání programu. Víme, jak změna může být náročná, ale nebojte, náš tým by Vás v tom nenechal, budeme Vás podporovat každý den. Každý krůček za lepším já se počítá. 

Jsou lidé, kteří se rozhodnou začít sportovat až v pokročilém věku. Ať už kvůli zlepšení svého zdravotního stavu nebo jen pro lepší pocit. Co byste poradil lidem, kteří se sportem začínají a nejsou zatím moc zvyklí na pravidelný pohyb?

 U začínajících rekreačních sportovců je důležitá motivace, pravidelnost a správná strava. Jak jsem již zmiňoval, bez správně nastavené stravy to nepůjde. Dále doporučuji dodržovat pravidelnost a nezapomínat na regeneraci a odpočinek, protože to je také na naší cestě velmi důležité. A v neposlední řadě nás pohyb musí bavit, protože to děláme pro sebe a pro náš lepší pocit. Právě proto vznikl můj program, který člověka nastartuje a pomůže mu na počátku jeho cesty. 

Jak se má člověk stravovat a sportovat, aby co nejvíce spaloval tuky a nehubnul ze svalové hmoty?

Na tuto otázku je pro začátečníky sportovce a pro všechny, kdo se méně věnují sportu je odpověď jen jedna. Choďte 5 až 15 tisíc kroků denně, nastavte si budíka na 30 minut, po kterém vždy uděláte 10 dřepů v práci, nestravujte se hotovými a smaženými jídly a máte vyhráno. Věřte mi, že svalovou hmotu posílíte a budete se cítit lépe.

Funguje Váš cenově dostupný program?

Programem si prošly již desítky klientů a jejich kladné hodnocení a výsledky náš tým moc těší. Recenze klientů jsou veřejně dostupné na mém Instagramu. Každý, kdo plnil náš program alespoň z části, měl vždy určité výsledky a to je hlavním cílem našeho programu „Pojď to posunout“.

Více se dozvíte na stránkách https://pojdtoposunout.cz/ nebo https://tomasvajnar.cz/.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru