5. ledna 2021 • 16:50

Leverkusen má zájem o Olayinku. Rozhodne jednání o supertalentu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že by jeho obětavá gólová střela v pádu, při níž si sice poranil nos, ale vyhrál tím těsný zápas, vyprovokovala poražený Bayer Leverkusen k nabídce? Peter Olayinka je pod dozorem bohatého německého klubu. Na Slavii zatím žádná nabídka nepřišla, vše se ale může změnit během tohoto týdne podle toho, jak dopadne jednání Bayeru s Nordsjaellandem. Tam si totiž třetí tým bundesligy vyhlédl africký poklad Kamaldeena Sulemanu.



Střetli se už na podzim v Evropské lize. O druhém zápase, který rozhodoval o vítězství ve skupině, a který Slavia těžce projela 0:4, řeč není, to spíš o tom prvním. Ten „sešívaní“ zvládli těsně 1:0. Jediný gól dával Peter Olayinka...

Do zápasu přitom vstoupil až na poslední půl hodinu, protože se ještě po prodělaném onemocnění koronavirem necítil na devadesátiminutovou zátěž. I ten závěr mu ale stačil, aby rozhodl. Nigerijský záložník skočil deset minut před koncem nebojácně do padajícího centru Nicolae Stancia a Slavii zařídil slavné vítězství. Bolestivě si přitom poranil nos, což na něm už při gólové oslavě bylo znát.

Právě někde v tom období, ke konci října minulého roku, se začal vyvíjet zájem Leverkusenu o pětadvacetiletého Afričana.

Peter Olayinka přidal druhý gól Slavie
Peter Olayinka přidal druhý gól Slavie

Hráčův manažer Orhan Dumanjič měl být v kontaktu se sportovním manažerem Bayeru Simonem Rolfesem, zároveň se ale řešila Olayinkova budoucnost ve Slavii. Těsně před Vánoci podepsal záložník se „sešívanými“ novou smlouvu do léta 2023.

Leverkusen to ale odradit nemělo. Přední bundesligový klub ovšem míří svou pozornost zatím jinam. Do dánského Nordsjaellandu, kde si podle německých médií vyhlédl ghanský supertalent Kamaldeena Sulemanu. Osmnáctiletý křídelník dal ve dvanácti ligových zápasech čtyři góly a na další tři přihrál a patří k nejproduktivnějším hráčům týmu. Nordsjaelland ho získal z ghanské základy Right to Dream, která sídlí v hlavním městě v Akře, a ze které pravidelně čerpá. V současném kádru má Nordsjaelland pět hráčů z téhle akademie.

Sulemana by měl být levnější a přitom perspektivnější alternativou v očích Leverkusenu, kdyby ale jednání nedopadla, má sportovním manažer Simon Rolfes a jeho nadřízený ve sportovním úseku Rudi Völler připravenou druhou variantu – právě Petera Olayinku, za kterého by si Slavia mohla říct klidně kolem deseti milionů eur, tedy přes čtvrt miliardy korun.

V Bayeru ale peníze jsou. V létě prodal Kaie Havertze do Chelsea a Kevina Vollanda do Monaka a z utržených 95,5 milionu eur (2,5 miliardy korun) investoval do posil jen necelou třetinu, drtivou část prostředků vložil do Patrika Schicka, kterého koupil z AS Řím za 26,5 milionu eur.

Pro zimní transferové okno by mělo být posílení pozic na křídle pro ambiciózní německý klub prioritou. K dispozici má hbité, pohyblivé a rychlé Moussu Diabyho, Leona Baileyho a Karima Bellarabiho, ale rozšíření možností by se trenéru Peteru Boszovi hodilo, zvlášť když Bellarabi bude nyní kvůli zranění chybět odhadem tři až čtyři týdny.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud