Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Požár ve Víchové způsobil půlmilionovou škodu. Příčina je v šetření

Až k půl milionu korun se vyšplhala předběžná škoda, která vznikla při požáru roubenky ve Víchové nad Jizerou. Požár si vyžádal jeden lidský život.

K požáru druhého požárního stupně, který byl ohlášen včera před čtrnáctou hodinou, vyrazily jednotky hasičů z Jilemnice, Semil, Víchové nad Jizerou, Poniklé, Studence, Vítkovic a povoláni byli i kolegové ze stanice ve Vrchlabí. „V době příjezdu jednotek byl objekt již z velké části v plamenech,“ sdělil k případu zastupující tiskový mluvčí David Kořínek.

Hasiči ve Víchové bojovali s požárem roubenky. Uvnitř našli tělo muže

Rozsáhlý požár zasáhl dnes odpoledne jeden z domů ve Víchové nad Jizerou. Roubenka byla při příjezdu hasičů celá v plamenech. Na místě bylo osm jednotek hasičů. Ti nakonec v chalupě našli tělo muže, požár si tak vyžádal jeden lidský život.

S plameny bojovalo hned šest vodních proudů. „Čerpací stanoviště zřídili hasiči na místním potoce,“ komentoval Kořínek. Lokalizovat požár se podařilo necelé dvě hodiny od začátku hasebních prací, samotná likvidace požáru proběhla až okolo dvacáté hodiny.

Během zásahu objevili hasiči uvnitř objektu lidské tělo.

Na místě požáru, jehož příčina je stále v šetření, zůstala jednotka kvůli dohledu až do ranních hodin. „Okolnostmi a příčinou požáru se zabývají semilští kriminalisté,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. Na místo byl dnes přivolán i speciálně vycvičený služební pes na na vyhledávání akcelerantů hoření.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky Liberecký, požár, Víchová, úmrtí, hasiči, Víchová nad Jizerou, Semily, Vrchlabí, Jilemnice, Studenec, Vítkovice, Poniklá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár ve Víchové způsobil půlmilionovou škodu. Příčina je v šetření  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.