Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Liberec vyhrál počtvrté za sebou venku, Vítkovice zlomil ve třetí třetině

Hokejisté Liberce vyhráli v extralize čtvrté venkovní utkání za sebou. Bílí Tygři zvítězili v dohrávce 26. kola ve Vítkovicích 4:1. Ač měli hosté více ze hry, na rozdílový gól z hokejky Michala Birnera čekali až do 44. minuty. Třemi góly v posledním dějství nakonec rozhodli o jasném vítězství.

Utkání Vítkovice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Hodně nám pomohla druhá branka. Utkání už jsme mohli zlomit dřív, ale vychytal nás domácí brankář, i když jsme zvolili docela dobré zakončení," prohlásil liberecký kouč Patrik Augusta.

Vítkovicím se do sestavy vrátil uzdravený střelec Lakatoš a za ním šla i první velká šance. Domácí útočník vystihl libereckou rozehrávku, před brankou vylepšil pozici ještě pro Vojtěcha Poláka, který ale Pavelku nepřekonal.

"Dnes to jde asi za mnou, já měl tolik šancí, které bych měl proměnit. Nedal jsem ani jednu a mrzí mě to," uvedl Dominik Lakatoš.

Podobným způsobem kontrovali hosté. Pavlík v oslabení odebral puk Štencelovi, zkusil to na brankáře blafákem, ale Dolejš jeho úmysl prohlédl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

Domácí se záhy dostali do vedení. Poté, co se usadili v pásmu během své první přesilovky, Mallet ideálně našel před brankou Kaluse, který v 11. minutě jen usměrnil přihrávku do sítě.

Také Liberec byl ale ve své úvodní přesilovce úspěšný a o dvě minuty později v ní srovnal: na Průžkovu přihrávku od zadního mantinelu si sjel Vlach a z voleje zavěsil.

"Vítkovice podle mě byly v první třetině lepším týmem a měly zajímavé šance. Jarda (Pavelka) to pochytal, což byl základ k tomu, abychom tady udělali dobrý výsledek. Jeho výkon nás dovedl k vítězství," řekl Birner.

Pak už se gólové situace množily převážně před vítkovickou brankou. Severočeši mohli v druhé třetině několikrát převzít vedení.

Po Kolmannově ráně Dolejše spasila tyčka, pak se ale vítkovický gólman vyznamenal při nájezdech Jelínka a Pavlíka, který se neprosadil ani z dorážky.

Hosté tak udeřili až po začátku třetí části, když jejich elitní formace připravila gólové zakončení pro Birnera.

Liberec ani pak nepolevil a z jeho převahy proto vzešla i další branka. Ve 49. minutě Dolejše z dorážky prostřelil Rachůnek a bylo to 1:3.

"Když jsme dali gól na 2:1, zlomí to zápas. Hráli jsme dobře dozadu, nepustili jsme je do velké šance. Vybojovaná výhra," pochvaloval si Birner.

Potom už z hostů spadl tlak a Lenc se po vhazování prosadil pohotovou ranou pod horní tyčku ještě počtvrté. Dolejšovi navíc v závěru po pokusech Pavlíka a Lence ještě dvakrát pomohla tyčka.

"Je to další zápas, kdy dřeme, bojujeme, ale bez výsledkového efektu. Sráží nás produktivita, což je naše největší slabina," podotkl vítkovický trenér Miloš Holaň.

HC Vítkovice - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 11. M. Kalus (Mallet, J. Mikyska) - 14. J. Vlach (Průžek, T. Rachůnek), 44. Birner (Lenc, Knot), 49. T. Rachůnek (P. Jelínek, Průžek), 55. Lenc (A. Musil). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Axman, Kis. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1.

Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Gewiese, Štencel, L. Kovář, P. Trška, R. Černý, L. Doudera - Lakatoš, J. Hruška, V. Polák - Schleiss, Dej, L. Krenželok - Mallet, J. Mikyska, M. Kalus - Lednický, J. Baláž, Ryšavý. Trenér: Holaň.

Liberec: J. Pavelka - Vitásek, Knot, Rosandič, T. Hanousek, Derner, Kolmann, od 21. T. Havlín - Lenc, A. Musil, Birner - T. Rachůnek, P. Jelínek, Průžek - J. Vlach, Hrabík, R. Pavlík - D. Špaček, J. Šír, Pekař. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články