5. ledna 2021 • 20:45

SESTŘIHY: Růžička s Hradcem narazil na Spartě. Kometa potřetí s nulou!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní hokejový program Tipsport extraligy začal pikantní bitvou mezi Spartou a Hradcem Králové. Pražané si i na svém ledě dokázali poradit s partou kouče Vladimíra Růžičky a vyhráli 3:0. Liberec porazil venku Vítkovice rozdílem 4:1. Litvínov v divoké přestřelce přehrál 6:4 Karlovy Vary. České Budějovice po dvou výhrách prohrály 2:3 v prodloužení s Olomoucí. Mladá Boleslav ve velké bitvě porazila Pardubice 5:4 po nájezdech. Brněnská Kometa vyhrála 3:0 ve Zlíně a již ve třetím utkání v řadě neinkasovala gól. 



Růžička znovu nevyzrál na rivala

Do domácí sestavy se po dlouhé době vrátil uzdravený zkušený bek Jurčina, který hrál naposledy koncem září na ledě Mladé Boleslavi. Už po 73 sekundách pykal za hákování domácí Sukeľ, velkou šanci měl v oslabení Rousek, ale brankáře Lukeše nepřekonal. Pozorný byl i jeho protějšek Machovský proti Orsavovi, jenž se snažil zakončit bekhendem mezi betony.

Sobotka pak neuspěl tváří v tvář proti Lukešovi, Rousek neotevřel skóre ani pokusem do odkryté branky. V 16. minutě už však sparťané v přesilovce slavili vedoucí gól, když Poláškův pokus tečoval mimo Lukešův dosah Řepík a ukončil tak Jankův trest už po 21 sekundách. O dvě minuty později potrestal chybu Východočechů Rousek, jemuž pohotově posunul puk Sukeľ.

Ve druhém dějství se skóre přes několik slibných příležitostí nezměnilo. Košťálek ze strany nepřekonal Lukeše, Buchtele pálil z kruhu, ale se stejným výsledkem. Snížit mohl naopak znovu Orsava, proti němuž skvěle zasáhl Machovský pravým betonem. Rychlou lapačku pak předvedl Lukeš při zakončení Sukeľa.

Do třetí části nastupovala Sparta s výhodou takřka celé přesilovky, jenže Pechovi na modré čáře odskočil puk, jehož se zmocnil Zachar a když už nabíral rychlost, Pechův faul ho poslal k ledu. Východočeši tak měli k dispozici trestné střílení, Machovský však Orsavův úmysl o zakončení do bekhendu dokonale přečetl.

Ve 47. minutě zahrozil Tomášek v oslabení, takřka přesně v polovině třetiny si pak spravil chuť třetím gólem, když se vyhnul Zacharovi, potáhl si kotouč mezi kruhy a z dobré palebné pozice nezaváhal. Lukeš poté ještě fantasticky vychytal Říčku. Na strážci branky Mountfieldu ztroskotal při zakončení přečíslení dvou na jednoho i Pech, ale Pražany to s ohledem na výsledek mrzet nemuselo.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Sparta): „Hráli jsme podle mého názoru daleko zodpovědněji než v těch předchozích zápasech, které jsme ztratili. Hodně jsme potřebovali vyhrát a myslím, že mužstvo si za tím šlo. Bylo důležité, že jsme šli do vedení, proměnili přesilovku a ubránili hodně oslabení. Bohužel jsme dnes v tom oslabení hráli poměrně dost a měli jsme tam i dvě 'desítky', takže síly pak ke konci trošičku ubývaly, ale odehráli jsme je dobře. Zodpovědnou hrou jsme to dotáhli do vítězného konce. Výborný výkon podal brankář Matěj Machovský. Jsme za tohle vítězství velice rádi.“

David Kočí (Mountfield HK): „Dneska jsme zklamaní naším výkonem. Dvě třetiny jsme se nehýbali, nešly nám nohy, nebyl tam důraz a nasazení, nic z toho, na co jsme se připravovali. Třetí třetina už byla o něco lepší, ale první dvě jsme odehráli absolutně bez pohybu. To se pak těžko hraje proti Spartě, která bruslí. Pomohlo by nám, kdybychom dali gól z trestného střílení, ale nemyslím, že to byl vysloveně zlomový moment zápasu.“

SESTŘIH: Sparta - Mountfield HK 3:0. Nula pro Machovského. Růžičkova parta vyšla naprázdno
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:41. Řepík, 17:42. Rousek, 49:58. Tomášek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Machovský (Salák) – Piskáček, Košťálek, Polášek, Jurčina, Němeček, M. Jandus, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech, Říčka – Šmerha, Vitouch, Dvořáček.

Hosté: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel, Blain, F. Pavlík, R. Pilař, Jank, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, V. Růžička, Jergl – Perret, Cingel, Smoleňák – M. Zachar, Morong, Lev.

Rozhodčí

Lacina, Micka – Frodl, Komárek

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Úspěšný lup Bílých Tygrů, návrat Lakatoše nepomohl

Vítkovicím se do sestavy vrátil uzdravený střelec Lakatoš a za ním šla i první velká šance. Domácí útočník vystihl libereckou rozehrávku, před brankou vylepšil pozici ještě pro Vojtěcha Poláka, který ale Pavelku nepřekonal.

Podobným způsobem kontrovali hosté. Pavlík v oslabení odebral puk Štencelovi, zkusil to na brankáře blafákem, ale Dolejš jeho úmysl prohlédl.

Domácí se záhy dostali do vedení. Poté, co se usadili v pásmu během své první přesilovky, Mallet ideálně našel před brankou Kaluse, který v 11. minutě jen usměrnil přihrávku do sítě.

Také Liberec byl ale ve své úvodní přesilovce úspěšný a o dvě minuty později v ní srovnal: na Průžkovu přihrávku od zadního mantinelu si sjel Vlach a z voleje zavěsil.

Pak už se gólové situace množily převážně před vítkovickou brankou. Severočeši mohli v druhé třetině několikrát převzít vedení. Po Kolmannově ráně Dolejše spasila tyčka, pak se ale vítkovický gólman vyznamenal při nájezdech Jelínka a Pavlíka, který se neprosadil ani z dorážky.

Hosté tak udeřili až po začátku třetí části, když jejich elitní formace připravila gólové zakončení pro Birnera. Liberec ani pak nepolevil a z jeho převahy proto vzešla i další branka. Ve 49. minutě Dolejše z dorážky prostřelil Rachůnek a bylo to 1:3.

Potom už z hostů spadl tlak a Lenc se po vhazování prosadil pohotovou ranou pod horní tyčku ještě počtvrté. Dolejšovi navíc v závěru po pokusech Pavlíka a Lence ještě dvakrát pomohla tyčka.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Vstup do utkání jsme měli dobrý, šli jsme do vedení, ale neudrželi jsme to déle, abychom soupeře mohli potrápit. Brzy jsme dostali smolný gól na 1:1. Pak nás podržel nás gólman Dolejš, protože tam byly dva nebo tři nájezdy. Po gólu na 1:2 šlo ale mužstvo psychicky dolů a už jsme neměli sílu, abychom s výsledkem něco udělali.“

Patrik Augusta (Liberec): „Hodnotí se mi to dobře, protože jsme tady vyhráli, ale první třetina patřila domácím, kteří na nás vletěli. Postupem času jsme se zlepšovali, ve druhé třetině jsme nedali dvě, tři jasné šance. Prosadili jsme se se až v té třetí. Hodně nám pomohla druhá branka. Utkání už jsme mohli zlomit dřív, ale vychytal nás domácí brankář.“

SESTŘIH: Vítkovice - Liberec 1:4. Domácí přišli o vedení a připisují čtvrtou prohru v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:07. M. Kalus

Hosté: 13:35. J. Vlach, 43:24. Birner, 48:52. T. Rachůnek, 54:48. Lenc

Sestavy

Domácí: Dolejš (Mi. Svoboda) – Gewiese, R. Polák (C), L. Kovář, Štencel, R. Černý, Trška, L. Doudera – V. Polák, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Dej, Schleiss – Mallet, J. Mikyska, M. Kalus – Lednický, Baláž, Ryšavý.

Hosté: J. Pavelka (Kváča) – Vitásek, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Kolmann, Havlín – Birner (A), A. Musil, Lenc – T. Rachůnek, P. Jelínek (C), Průžek – J. Vlach, Hrabík, R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Pekař.

Rozhodčí

Jeřábek, Šír – Kis, Axman

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

00 diváků

10 gólů ve Varech, dvě trefy dal bourák Štich

Z utkání uběhlo pouhých 44 sekund, když po odražené střele od tyče Godlovy branky otevřel skóre domácí Beránek. Úvodní zásah však musel ještě posvětit videorozhodčí. Po zajímavé příležitosti Fleka ve čtvrté minutě se při vyloučení Pulpána dostali do zápasu i Severočeši. Po nevyužité první přesilovce se v té další trefil Lukeš, který v 10. minutě tečoval nahození Hübla. Ještě v úvodní dvacetiminutovce mohl otočit vývoj zápasu Hanzl, který však po chybě Pulpána svůj sólový nájezd nevyužil.

Ve 25. minutě se však po ideální Heltově nahrávce a následné střele Cibulskise z mezikruží hráči Vervy dočkali. O chvíli později mohl zvýšit Žejdl, avšak z bezprostřední blízkosti Novotného nepřekonal.

Západočeši poté přidali na rychlosti a za svoji zvýšenou aktivitu si vysloužili vyrovnání - ve 29. minutě Kašeho vyraženou střelu vrátil bekhendem za Godlova záda Vondráček. Nepříjemný moment se odehrál na konci druhého dějství, když při jednom ze soubojů v brankovišti zůstal na ledě otřesený litvínovský gólman. Po ošetření však pokračoval ve hře.

Ve třetí části se mezi oběma soupeři strhla gólová přestřelka, v níž tahala domácí Energie za kratší konec. Hostům vrátil vedení ve 42. minutě Štich, jehož pokus od mantinelu propadl za Novotného záda. O pět minut později zaznamenal Štich, jenž měl dodnes v sezoně ze 20 zápasů na kontě jediný bod za nahrávku, střelou od modré čáry svůj druhý úspěch a pomohl svému mužstvu k již dvoubrankovému náskoku. Nic na tom nezměnila ani trenérská výzva domácí střídačky. Za 32 sekund to však bylo opět jen o jednu branku po střele Mikúše.

Brankové dostihy pokračovaly i nadále. Západočeši ve snaze vstřelit vyrovnávací branku nechávali otevřená zadní vrátka, čehož po přečíslení se Zdráhalem využil o dalších 71 sekund později Žejdl. Domácí se přesto nevzdali a v 58. minutě sáhli ke hře bez brankáře. V power play dokázal snížit Flek, na vyrovnání však Karlovarští nedosáhli. Naopak v čase 59:50 jistil tříbodový zisk pro hosty Pospíšil.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Vstoupili jsme do zápasu aktivně, jak jsme chtěli. Naší aktivitu potom zastavila naše nedisciplinovanost. Tím jsme soupeři nabídli dvě přesilové hry, na které jsme upozorňovali, protože jsme věděli, že je v nich Litvínov silný. Oni se vrátili do zápasu, vyrovnali a kvůli oslabením byla zastavena i naše aktivita v první třetině. Ve druhé třetině jsme měli velmi dobré pasáže, kdy jsme si vytvářeli tlak, ale nebyli jsme schopni soupeři odskočit, vzít si zápas zpátky a rozhodnout. Tam jsme měli být produktivní a vytěžit z toho tlaku více. Potom rozhodly naše zbytečné chyby, kdy jsme soupeři darovali góly, nabídli jsme mu šance a on je využil. I když jsme se snažili do poslední chvíle, tak náš tlak do posledního střídání byl agresivní, pracovitý, obětavý, tak už na body a dotažení výsledku bohužel nestačil.“

Vladimír Országh (Litvínov): „Dnes jsou to pro nás velmi důležité tři body proti dobrému soupeři. První třetina byla vyrovnaná. V polovině druhé třetiny jsme začali zbytečně ztrácet puky okolo modré čáry a domácí měli několik nebezpečných brejků, při kterých nás podržel brankář Godla. Ve třetí třetině jsme chodili před branku, z čehož padly góly. Byla to taková přetahovaná až do konce a my jsme to zvládli. Hráli jsem dobře jako tým, ale samozřejmě proti Karlovým Varům se hraje těžko, protože každou šanci využívají na brejk. Ale dnes jich měli domácí o něco méně než před týdnem.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Litvínov 4:6. Gólová přestřelka pro Vervu. Dvakrát se prosadil sváteční střelec Štich
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:44. O. Beránek, 28:03. Vondráček, 46:57. T. Mikúš, 58:42. Flek

Hosté: 09:36. F. Lukeš, 24:31. Cibulskis, 41:41. Štich, 46:25. Štich, 48:08. Žejdl, 59:50. Pospíšil

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – Lauko, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Godla (Zajíček) – Ščotka, Irving, D. Kolář, Balinskis, Demel, Štich (A), Cibulskis – Jarůšek, Žejdl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – P. Svoboda, M. Hanzl (A), Fronk – Zygmunt, Helt, Látal.

Rozhodčí

Hodek, Hejduk – Hynek, Šimánek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Hattrick Blümela pokazil Kantorův kiks a Flynn

Nástup do utkání se lépe povedl Pardubicím, které se dostaly do vedení již v sedmé minutě při hře čtyř proti čtyřem. Blümel ujel v páru s Mandátem a místo přihrávky zvolil střelu, jím vyslaný kotouč zamířil přesně nad lapačku brankáře Růžičky. Pavel Kousal na opačné straně mohl odpovědět, jeho teč Najmanova pasu minula na cíl, poté se do samostatného úniku dostal Robert Kousal, ten ale nepřelstil gólmana hostí.

Dynamo získalo dvoubrankový náskok po další povedené akci reprezentanta Blümela: dvacetiletý útočník využil vlažného střídání Středočechů a po Paulovičově nahrávce se trefil přesně na Růžičkovu lapačku. Domácí se snažili být aktivní směrem dopředu, v 17. minutě ujel všem Svačina, ale puk mezi betony brankáře Bruslařů neprocpal.

Východočechům se dařilo unikat do rychlých přečíslení, ve 23. minutě ujeli Svačina s Kusým proti jedinému obránci soupeře, ale neuspěli. A tak udeřila Mladá Boleslav: Bičevskisovu střelu od modré čáry jemně tečoval Pavel Kousal a snížil ztrátu hostí. Dynamo ale o 97 sekund později opět vedlo o dvě branky, Paulovič vyslal do úniku Poulíčka a ten - ač byl tísněn - dokázal překonat Růžičku.

Mladé Boleslavi se v Pardubicích dařilo umně tečovat kotouče letící na branku Dynama. Ve 31. minutě se to povedlo Šťastnému po Šidlíkově nahození a Bruslaři ztráceli už jen gól. Snižující trefa vlila hostům krev do žil, Kantor byl v jednom kole, Strnad po rychlé kombinaci střílel do poloprázdné branky, ale minul. Domácí kouč Král zareagoval na nepovedenou pasáž oddechovým časem a nápor hostí tím otupil.

Hned na začátku třetí části hry dokonal Blümel svůj první hattrick v extralize. Paulovičovu přesilovkovou střelu vyrazil Růžička právě k pardubickému mladíkovi a ten puk spěšně poslal do sítě. Hostující střídačka reklamovala postavení v brankovišti, trenérská výzva jí ale nevyšla. Jenže Středočeši záhy opět snížili, když využili početní výhodu, Ševcovu střelu za Kantora dorazil Šťastný.

Ve 47. minutě se do velké šance dostal Paulovič, v tísni ale neuspěl a své konto tří asistencí o gól nerozšířil. Mladá Boleslav mohla srovnat krok v početní výhodě, neuspěla však. Těsně po jejím skončení zajímavou střelou Kantora protáhl jeho bývalý spoluhráč Claireaux. V 50. minutě zaútočil na hattrick Šťastný, těsně před pardubickým brankovištěm ale v rychlém zakončení minul.

Bruslaři pak sice nepotrestali Válovo podrážení, ale i tak se dočkali vyrovnání. Pomohl jim poněkud kurióznější moment, kdy se brankář Kantor mylně domníval, že Flynn nahodí puk po mantinelu a předem pro něj vyjel, místo toho jej mladoboleslavský útočník překvapil a poslal kotouč napřímo do poloodkryté branky.

Pardubice měly možnost rozhodnout v prodloužení poté, co Pavel Kousal v rohu útočného pásma sevřel puk rukou a obdržel dvouminutový trest. Největší šanci v přesilovce měl Poulíček, ale nedokázal překonat Růžičku po Romanově stříleném pasu. Ve druhé polovině nastavení Mladá Boleslav zatlačila Dynamo do jeho obrany, po gólu volala Hrbasova střela v poslední minutě, ale těsně minula cíl.

Samostatné nájezdy dlouho nemohly odhalit vítěze, po devíti sériích byl jejich stav nerozhodný 3:3, v té desáté Flynn prostřelil Kantora mezi betony, na pardubické straně neuspěl Machala.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Dnešní utkání se mi hodnotí těžce. Po celý zápas jsme tahali za kratší konec. Po první třetině jsme vedli, pak nás soupeř přebrusloval a dostával pod tlak. Přestože jsme vedli 4:2 a vypadalo to nadějně, tak jsme dostali smolný gól na 4:4. Za výkon jsme si ale možná ani ten jeden bod nezasloužili. Je super, že Matěj Blümel vstřelil hattrick a že má takovou formu. Nám zahrál jediný útok, v tomto se musíme do příštích utkání zlepšit.“

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Pardubice od příchodu Richarda Krále hrají výborně. My jsme až od druhé třetiny hráli naši hru a byli jsme lepší. Naše vyrovnání 4:4 jsem přesně neviděl, neboť už jsem začínal připravovat power play. V prodloužení jsme nejprve dobře ubránili oslabení a pak jsme byli lepší. V nájezdech věříme našim hráčům, Oscaru Flynnovi se dařily, bylo na něm vidět, jak moc si věří, i my jsme mu důvěřovali. Dva získané body jsou zasloužené.“

SESTŘIH: Pardubice - Mladá Boleslav 4:5sn. Kantor daroval hostům body. V nájezdech ho zdeptal Flynn
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:20. Blümel, 14:07. Blümel, 26:48. Poulíček, 40:48. Blümel

Hosté: 25:11. P. Kousal, 31:36. Šťastný, 44:09. Šťastný, 58:24. Flynn, . Flynn

Sestavy

Domácí: Kantor (Klouček) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Vála, Holland – Paulovič, Poulíček, Blümel – Mandát (A), R. Kousal, Camara – Kusý, O. Roman, Svačina – Machala, Rohlík, Matýs.

Hosté: J. Růžička (Schwarz) – Hrbas, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Fillman, Šidlík – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Claireaux, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal – G. Szturc.

Rozhodčí

Pražák, Úlehla – Špringl, Rampír

Stadion

enteria arena

Dva góly do šatny stačily Motoru k bodu

První šanci měli hosté. Ve čtvrté minutě se puk odrazil ke Karabáčkovi, jehož pokus Konrád vyrazil ramenem mimo tři tyče. Minutu před polovinou první třetiny propadla Strmeňovi Káňova střela mezi betony, ke smůle nejlepšího olomouckého střelce však puk projel jen kolem tyče.

O chvíli později se ke střele dostal bek Škůrek a poslal Olomouc do vedení. Aktivnější domácí se poté dostali do dalších tří šancí. Knotek nejdříve z podobného místa jako Škůrek vystřelil jen do Strmeně, stejně si vedl Tomeček po Vydareného chybě v rozehrávce. Hostující brankář si pak pohlídal i nahození Nahodila a dorážku Kucsery při olomouckém přečíslení.

Když už se zdálo, že domácí půjdou do druhé třetiny s jednobrankovým vedením, Doležal z levé strany nahodil puk o Konrádovu hůl pro najížděcího Formana, který se z dorážky 12 sekund před koncem třetiny nemýlil.

Olomouc se ale ve druhé třetině znovu dostala do vedení. Bambula se otočil kolem Strmeňovy branky a zakončil do jeho betonu. Puk se pak odrazil k osamocenému Nahodilovi, který jej poslal do sítě. Hra se poté vyrovnala a více šancí si vytvořili hosté. Nejdříve pálil Slováček a Konrád si poradil s jeho pokusem i dorážkami Vydareného a Formana.

Poté nebezpečně stříleli také Prokeš a Michnáč s Plášilem v přesilové hře. Olomoucký brankář pokryl ještě střelu Nováka z bezprostřední blízkosti a zasáhl ramenem. Bezmocný však byl Konrád minutu před koncem druhé třetiny proti tečované střele Allena, kterou za záda domácího brankáře nasměroval Novák. Motor tak stejně jako v první třetině vyrovnal těsně před koncem třetiny.

V první šanci třetího dějství se po rychlém protiútoku ocitl Káňa, jenže zamířil jen do Strmeňova betonu. Následujících deset minut vedle střel z větší vzdálenosti žádné větší šance nepřineslo. Změnila to až přesilová hra Olomouce po polovině třetí třetiny, v níž zakončoval Káňa, Strmeň si však s jeho pokusem poradil.

Stejně úspěšný byl také domácí Konrád po skončení přesilové hry proti Přikrylově prudké střele z první. Po Knotkově hře vysokou holí hráli hosté čtyřminutovou přesilovou hru, nesehráli ji však vůbec dobře a vyloženou šanci si nevypracovali.

V prodloužení znovu zakončoval z přebrankového prostoru Káňa, jenže Strmeň se proti jeho pokusu dokázal včas přesunout. O minutu později se po Kucserově přihrávce do podobné situace dostal Ondrušek, který už hostujícího brankáře prostřelil.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „Konečně jsme překlopili druhý bod na naši stranu po předchozích dvou porážkách v prodloužení. Začali jsme dobře, první třetina byla z naší strany výborná, ale dali jsme jen jeden gól. Pak jsme inkasovali těsně před koncem a v druhé třetině se to opakovalo. Ve třetí třetině jsme znervózněli z vyrovnaného zápasu a nervozita se nám lepila na paty a na hokejky. Prodloužení je vabank, ale dali jsme v něm krásný gól. Tak doufám, že se to zase odrazí v dalším vývoji soutěže. Motor nás nepřekvapil, věděli jsme, že dobře bruslí a bojují. Hra byla vyrovnaná. Závěry třetin jsou asi o koncentraci, musíme se na ty poslední dvě minuty více soustředit. Hlavně ve druhé třetině nás to musí mrzet, tam jsme ztráceli spoustu puků ve středním pásmu a České Budějovice nám chodily do protiútoků. Střídačka je v druhé třetině dál, nestačili jsme prostřídat a kvůli tomu se to stalo. Měli jsme si s tím lépe poradit takticky.“

Aleš Totter (České Budějovice): „První polovinu zápasu jsme tam měli nějaké propadnutí, a i když jsme neproměnili přesilovku, tak nám pomohla. Začali jsme hrát lépe na kotouči a víc si věřit. Od poloviny druhé třetiny jsme pohnuli se sestavou a ve třetí třetině jsme byli lepší. Dostali jsme šanci vyhrát zápas díky čtyřminutové přesilové hře. Byly tam nějaké závary, ale nedostali jsme se do finální přihrávky. V prodloužení jsme se vůbec nedostali na kotouč, prohráli jsme všechny buly a soupeř hrál s kotoučem. Chybí nám zabijácký instinkt a někdy trochu zodpovědnost hráčů. Je to škoda, dnes jsme si možná zasloužili více. Ale jsme pokorní. Třetí zápas v řadě jsme bodovali. I když to dnes není výhra, tak v naší situaci a pro proces, kterým procházíme, ten bod bereme. Teď se už musíme připravit zase na pátek.“

SESTŘIH: Olomouc - České Budějovice 3:2p. Hanáci udolali Jihočechy v prodloužení. Rozhodl Ondrušek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:36. Škůrek, 23:18. Nahodil, 62:27. Ondrušek

Hosté: 19:49. Forman, 38:41. M. Novák

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Švrček, Dujsík, Valenta, Škůrek, Ondrušek (A), A. Rutar, Vyrůbalík (C) – J. Káňa, J. Knotek (A), Bambula – Burian, Ostřížek, V. Tomeček – Olesz, Mácha, Kucsera – Kolouch, Nahodil, Gřeš.

Hosté: Strmeň (Patera) – Vydarený (A), Slováček, Pýcha (C), Plášil, Suchánek, Allen – Christov, Toman, Jonák – Forman, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, D. Voženílek, Ville – Michnáč, Prokeš, Karabáček.

Rozhodčí

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Neprůstřelný Vejmelka. Už 197 minut a 3 vteřiny! 

Poprvé v dresu Komety se na ledě rodného Zlína představil obránce Zámorský. Radovat se jako první mohl právě jeho celek, nabídku Brabence ale Vincour sám před Kašíkem v úvodní gól neproměnil. Trochu pozměnit nepříliš atraktivní duel mohla v 15. minutě přesilovka pro domácí, Herman však ctil fair play a rozhodčím sdělil, že jej Vincour nefauloval.

Zlínská defenziva, která v minulém utkání na ledě Mladé Boleslavi uhrála vítězství 1:0, vsadila na osvědčený recept. Kometa se těžko dostávala do šancí, Berani ještě méně. Možnost měl třeba při přesilovce Vopelka, pálil ale jen do Vejmelky. Za Brno zahrozil zase Šoustal, jehož teč před Kašíkem ale gólové parametry neměla.

Šoustal měl na startu třetího dějství na holi asi největší šanci utkání, když ujel zlínské obraně a řítil se sám na Kašíka, zamířil však jen do jeho lapačky. Bezbrankové skóre tak hosté změnili až o chvíli později. V čase 43:51 Valský nabil Horkému, který ranou z první zamířil nad vyrážečku přemisťujícího se zlínského gólmana.

Domácí měli možnost srovnat stav ve dvou početních výhodách. V té první Honejskovu střelu zblokoval Král, ve druhé zase proti Gazdově pokusu zasunout kotouč k tyčce zasáhl Vejmelka.

Závěr duelu už Berani nezvládli. Nejprve v 55. minutě zvýšil na 2:0 Zaťovič pokusem z pozice mezi kruhy. O tři minuty později výhru Brna pečetil trefou při zlínské power play Mueller. Gólman Vejmelka tak vychytal třetí čisté konto v řadě (neinkasoval již 197 minut a 3 vteřiny!). Oba celky čeká hned ve čtvrtek odveta opět na Zimním stadionu Luďka Čajky.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): „Bylo to vyrovnané utkání a brankáři byli výborní na obou stranách. Nám se nepodařilo proměnit nějakou šanci, soupeř využil jedno naše zaváhání. Zkouška na power play nevyšla. Nedá se nic dělat, musíme se připravit na odvetu a doufáme, že budeme úspěšnější. Trápí nás teď koncovka, z naší strany ale solidní hra.“

Jan Zachrla (Kometa): „Jsme rádi za tři body. Hokej, který jsme hráli, byl účelný. Tím, že jsme dali gól a byli jsme produktivní, jsme zápas zlomili na naši stranu. Ne že bychom dominovali, ale v určitých částech jsme byli efektivnější.“

SESTŘIH: Zlín - Kometa Brno 0:3. Hosté zlomili ševce góly v závěrečné třetině
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 43:51. L. Horký, 54:55. Zaťovič, 57:41. Mueller

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Dluhoš – Dufek, Fryšara, Herman – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.

Hosté: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Bartejs, O. Němec (A), Gulaši, Mlčák, Freibergs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, L. Horký – Kusko, Brabenec, Vincour – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z gólu
Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z gólu

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud