I když se svět vlivem pandemie koronaviru částečně zpomalil, konzum a masy informací, které se na nás dennodenně valí ze všech stran, neustávají. Právě podcast se stává nenásilným zdrojem informací, při jehož poslechu často tíhneme k multitaskingu – tedy efektivnímu využití času. Jestli jste v létě při vydání prvního dílu audiálním pořadům ještě úplně nepropadli, věřím, že teď tomu bude jinak. Nebo vám taky mohlo být pouhých deset tipů málo, a proto jsme si pro vás připravili další.

České podsvětí

Jedním z nejpovedenějších podcastů české produkce je jednoznačně série České podsvětí z dílny Seznam Zpráv. Investigativní novinář Josef Klíma v něm spolu s YouTuberem, který si říká StaySteak, vzpomíná na divoké devadesátky plné zločinců a kmotrů, jež se snažili ovládnout podsvětí. Devět epizod dlouhých 20 až 30 minut si stihnete poslechnout během jednoho, maximálně dvou dnů, protože poutavé povídání plné napětí vás nenechá klidnými. Završením je bonusový díl, v němž o odhalování zločinů diskutují výrazné osobnosti české investigativní scény.

CreativeC PodCCast

V dnešní době existuje nepřeberné množství produktů a služeb, z nichž každý chce být tím nejlepším a uživateli nejoblíbenějším. Reklamy se na nás valí ze všech stran a pokud v prostředí marketingu stále ještě lehce tápete, anebo vás naopak zajímají nejnovější trendy této oblasti, nalaďte se na vlnu CreativeC PodCCastu. Dostane se vám spousta inspirace a zajímavých hostů, mezi něž se řadí například i Adam Vojtěch.

Vinohradská 12

Vinohradská 12 je podcast, který netřeba dlouze představovat. Pořad Českého rozhlasu přináší každý den nejnovější zprávy a zasazuje je do širokého kontextu. A tak pokud nestíháte novinky sledovat, nebo v té záplavě nerozpoznáte ty nejdůležitější, moderátorka Lenka Kabrhelová vás během půl hodiny uvede do obrazu. A to se vyplatí.

Stárnoucí mileniálové

V dílně GoOutu vzniká několik audiálních pořadů a máte-li chuť na něco oddechového, zkuste podcast Michala Zlatkovského a Dominika Zezuly pojmenovaný Stárnoucí mileniálové. Toto duo prezentuje pohled na svět jakožto zástupce generace narozené v 80. a 90. letech 20. století. Posluchače čekají půlhodinové epizody plné zamyšlení nad běžnými věcmi, nadsázky a vtipu. 

Casablanca

Chybí vám v této době cestování? Nalaďte se na dobrodružnou vlnu s Radiem Wave a jejich pořadem Casablanca. Moderátor Pavel Sladký a jeho host si během 30 až 40 minut povídají o všech zákoutích světa. Těšit se můžete na příběhy z exotiky, poznáte hory i nížiny, zabrousíte do potápění či mnoha outdoorových sportů a využijete všechny druhy dopravy – od stopování až po koloběžku. Zajímavé pohledy na svět a hlavně příběhy, které napsal sám život.

PUK PAK PIVO

V době mistrovství světa se stáváme národem hokejových trenérů a expertů, kterým často v ruce nechybí ani lahváč. Spojení piva a hokeje však funguje v jakoukoliv dobu, nejenom při zmiňovaném šampionátu, a toho jsou si vědomi také tvůrci podcastu PUK PAK PIVO Jan Valder a Tomáš Brejcha. V jejich pořadu se můžete zaposlouchat do dlouhých rozhovorů nejenom s hokejisty, ale i s dalšími lidmi z této branže. Tak na zdraví!

Proti Proudu

Další sérii zajímavých rozhovorů nabízí podcast Dana Tržila pojmenovaný Proti Proudu. Těšit se můžete na inspirativní hosty, a jak už vyplývá ze samotného názvu pořadu, tak také na absenci jakýchkoli hranic. Protože vymanit se z konvenčních pravidel a jít proti proudu je jediná možnost, jak žít život naplno a něco dokázat. A o tom toho zpovídaní hosté ví mnoho. Nová epizoda vychází většinou jednou za dva týdny, tak se do některé z nich zkuste zaposlouchat a třeba vás to inspiruje hodit některé stereotypy za hlavu.

Brain We Are

Fascinuje vás lidský mozek a zajímá vás, jak fungují veškeré procesy, které se v něm odehrávají? Pokud jste na tuto otázku odpověděli ano, jednoznačně byste se měli naladit na vlnu podcastu Brain We Are, jenž připravuje duo Vojtěch Hlaváček a Jiří Kryštof Jarmar. Dozvíte se spoustu informací, ale nemusíte se bát, že bych jich bylo až příliš.

Studio N

Dalším více zpravodajsky orientovaným podcastem je Studio N. Jak už název napovídá, jedná se o pořad Deníku N a jeho epizody den co den moderuje Filip Titlbach. Pořádná porce informací o kauzách a věcech, které momentálně hýbou světem, a především také Českou republikou. Věnovat dvacet minut aktuálnímu dění můžete kdykoliv – při cestě do práce, nebo třeba při přípravě oběda.

Fuckupy v IT

V dnešní době se hodně hraje na úspěchy a mnoho lidí má tendence vidět jenom to dobré. Za každou povedenou věcí však stojí velké množství práce a nedílnou součástí jsou také nezdary. Tak proč se pořád brát tak vážně? Občas prostě nic nefunguje, a ve sféře internetu a moderních technologií to platí zejména. Podcast Fuckupy v IT připravuje Marek Kotrba a spolu s hosty z oboru odhalují, co zrovna neklaplo tak, jak by mělo.