Zde může být vaše reklama.

První zápas na Maltě Fotbalisté SK Sigma hrají proti Trnavě

Fotbalisté SK Sigma hrají proti Trnavě

foto: Petr Pelíšek

05. 01. 2021 - 21:54

Letošní první utkání budou hrát fotbalisté SK Sigma Olomouc první lednovou středu. To je čeká na herním soustředění na Maltě střetnutí Tipsport Cupu se slovenským Spartakem Trnava. Zápas má výkop v 18.00. Přímý přenos bude vysílat Nova Sport 1.

Trenér Radoslav Látal nemá na Maltě kompletní mančaft. S týmem neodcestovali pro pozitivní test na koronavirus Šimon Falta, Michal Reichl, Tomáš Zahradníček a Pavel Zifčák, na sobotním letošním prvním tréninku se zranil, podle všeho lehce, kapitán Roman Hubník. A doma zůstal také obránce Milan Kerbr. Sigma má na soustředění dvaadvacet hráčů, mančaft doplnili záložník Daniel Grygar (2000) z třetiligového béčka a útočník Tomáš Zlatohlávek (2000), který na podzim hostoval v druholigovém Třinci.

„O víkendu jsme měli těžké tréninky. Pondělní trénink sloužil k tomu, abychom se po cestování rozhýbali. V úterý už jsme najeli na přípravu k zápasům. Na ligové utkání se Slavií se víceméně připravujeme už nyní,“ řekl trenér Radoslav Látal pro klubový web.

Trnava vyrazila na Maltu pod vedením nového trenéra, vede ji Michal Gašparík. A především s hodně omlazeným a nekompletním kádrem. Dlouhodobě zranění jsou Anthony, Yao, Pačina, Godinho, v karanténě Kamenár, nemocný Bukata, duo Yusuf, Nsumoh-Johnson necestovali vzhledem k administrativním problémům. Mančaft doplnili dorostenci Karhan, Kotlár a Jendrek.

Ve Spartaku působí jako trenér brankářů Pavel Kamesch, který v sezoně 2000/2001 chytal v SK Sigma Olomouc.

Trnava je tradičním soupeřem Sigma v přípravě. Naposledy hráli Hanáci se Spartakem loni 1. srpna v Rakvicích, duel skončil nerozhodně 1:1 (0:0). Branky: 58. Zifčák – 82. (pen.) Pačinda. Rozhodčí: Mayer – Vostrejž, Bělák. ŽK: Greššák, Breite, Reichl. Diváci: 345. SK Sigma: 1.poločas: Mandous – Zahradníček, Hubník, Beneš (5. Jemelka), Vepřek – Hála, González, Greššák, Falta– Daněk, Yunis. 2. pol.: Reichl – Sladký, David, Jemelka (79. Jemelka), Kerbr – Zifčák, Breite, Zmrzlý, Šíp – Nešpor, Chytil. Trenér Radoslav Látal.

Utkání SK Sigma Olomouc – FC Spartak Trnava se hraje ve středu 6. ledna od 18.00. Vítěz pak bude hrát v sobotu s lepší z duelu Zbrojovka Brno vs. WSG Swarovski Tirol Wattens, který začíná ve 14 hodin.

Pravděpodobná sestava
SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Beneš, Poulolo, Zmrzlý - Hála, Houska, Greššák, Breite, González – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články