Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Manchester City slavil na Old Trafford a ve finále Ligového poháru vyzve Tottenham

Ve finále anglického Ligového poháru si 25. dubna zahrají ve Wembley fotbalisté Manchesteru City a Tottenhamu. "Citizens" postoupili po vítězství 2:0 na stadionu městských rivalů United, "Spurs" po domácím skalpu druholigového Brentfordu, který zdolali také 2:0.

Fotbalisté Manchesteru City oslavují gól na Old Trafford
zdroj: AP autor: Shaun Botterill

Hostující celek na Old Trafford rozhodl o postupu ve druhém poločase. Nejprve se po přímém kopu Phila Fodena prosadil v 50. minutě obránce John Stones a pojistku přidal tři minuty před koncem po rohovém kopu záložník Fernandinho, který se zpoza vápna trefil přesně k tyči.

City může Ligový pohár ovládnout počtvrté za sebou a pošesté za posledních osm let. Finále se mělo původně uskutečnit v únoru, ale bylo přeloženo v naději, že v dubnu by se už mohlo hrát i s příznivci na tribunách, kteří nyní kvůli pandemii koronaviru na zápasy nesmějí.

Získá Tottenham po dlouhém čekání trofej?

Čtvrtý tým tabulky Premier League poslal do vedení ve 12. minutě Moussa Sissoko a konečnou podobu výsledku dal v 70. minutě Son Hung-min.

Brentford, jenž na cestě do semifinále vyřadil čtyři prvoligové týmy, se radoval v 63. minutě z vyrovnání, ale gól Ivana Toneyho nebyl uznán po zásahu VAR kvůli drobnému ofsajdu. Poslední minuty jeden z adeptů na postup do nejvyšší soutěže dohrával o deseti bez vyloučeného Joshe Dasilvy.

Tottenham se tak ocitl jedno vítězství od zisku první trofeje po 13 letech od triumfu právě v Ligovém poháru. 

Anglický fotbalový Ligový pohár - semifinále:

Manchester United - Manchester City 0:2 (0:0)
Branky:
50. Stones, 83. Fernandinho.

Tottenham - Brentford 2:0 (1:0)
Branky: 12. Sissoko, 70. Son Hung-min. ČK: 84. Dasilva (Brentford).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články