Jeho neznámější rolí je Mr. Bean

Jeho neznámější rolí je Mr. Bean Zdroj: Profimedia

Auto za patnáct milionů korun dokonce dvakrát naboural
Atkinson žil s první manželkou 15 let
Jeho neznámější rolí je Mr. Bean
Jeho nová partnerka je o 26 let mladší
Jeho nová partnerka je o 26 let mladší
25
Fotogalerie

Skutečný život Mr. Beana: Génius s IQ 178, rozvod kvůli mladé milence a zničené auto za 19 milionů

Mr. Bean ale také vážený komisař Maigret nebo střelený agent Johnny English. Herecké spektrum Rowana Atkinsona je až neuvěřitelně široké. A ani v osobním životě nezahálí. Vystudoval na inženýra na Oxfordu, prokazuje se IQ 178, randí s o tři desetiletí mladší ženou a peníze rozhazuje za luxusní auta.

Možná by to do něj nikdo neřekl, ale Rowan Atkinson není jako Mr. Bean - vlastně ani trošičku. Komická postavička, která leze z problému do problému a potíže vyvolává na každém kroku britskému herci ovšem vysloužila celosvětovou slávu a mimo jiné i Řád britského impéria, který mu udělila sama královna.

 

Když studoval na oxfordské univerzitě elektrotechniku, asi by si nikdy neřekl, že jednou z něj bude jeden z nejznámějších britských herců. Nezazářil totiž jen v Mr. Beanovi - jeho první skutečně dokonalou rolí byl Edmund v sérii Černá zmije, dostal se lae i k mnohem vážnějším a váženějším postavám, jako je například komisař Maigret. Zazářil i na divadelních prknech.

Právě tam potkal ženu, kvůli které se po patnácti letech rozvedl se svou manželkou Sunetrou Sastry. Jeho novou partnerkou je Louise Fordová, která je o celých 26 let mladší než Atkinson. V roce 2017 se jim narodila dcera Isla.

O tom, že si Atkinson pořádně užívá život svědčí i jeho záliba v rychlých a hlavně drahých autech. V garáži mu stojí vozy značek Jaguar, Aston Martin nebo Audi, používá i českého Superba. Tím opravdovým klenotem je ale McLaren F1, který měl mezi lety 1997 a 2015. Vůz za v přepočtu 15 milionů korun ale rovnou dvakrát naboural. Podruhé mu McLaren dokonce začal hořet a oprava stála téměř dvakrát tolik, než byla pořizovací cena.