Udělat za rokem 2020 tlustou čáru bude vyžadovat trochu víc než jeden Silvestr a přechod do nového roku. A nejspíš to nějakou chvíli bude ještě trvat. Smyslu tak pozbývají tradiční novoroční předsevzetí, kterými se každý rok chlácholíme a slibujeme si, že od zítřka už bude všechno jen lepší. Začneme pravidelně cvičit, zdravě jíst, přestaneme kouřit a taky bychom mohli míň pít. A udělat během nadcházejícího roku pár dobrých skutků. To všechno je sice chvályhodné, ale kolika z nás tahle v poslední den roku narychlo upečená přesvědčení vydrží? 

Přesto je přelom roku tím pravým časem na změnu. Nebo se aspoň odhodlat a vyzkoušet něco nového. Dopřát si nějakou povánoční radost. A nemusí to být hned něco velkolepého. I malé drobnosti potěší. Na co je v roce 2021 čas podle nás? Přinášíme pár tipů, jak si zpříjemnit tento rok.

Je čas…

…zůstat ještě chvíli doma

Je to dlouhé, je to úmorné a nikoho z nás už to nebaví. Přesto nás lockdown v některé ze svých variant bude provázet ještě nějakou dobu. Proto je nejvyšší čas vyměnit staré prosezené křeslo za nové! Doporučujeme rovnou pořídit houpací křeslo, které vyvolá zdání pohybu. 

Je čas…

…pořádně zapařit

Aktivity, které lze doma dělat, jsou značně omezené, a tak není divu, že mnozí utíkají do virtuálního světa. Hraní počítačových her celosvětově narostlo zhruba o 10 %. Na rozdíl od divadelníků nebo muzikantů mohli vývojáři her ve své práci pokračovat, a tak jsme v loňském roce přivítali herní pecky jako například Cyberpunk 2077, u něhož se ovšem ukázalo, že zase takovou peckou není, nebo Valorant, multiplayer FPS hru, která rychle získala na popularitě. A v tomto roce nás čeká další nálož her. Nicméně se okouzlujícím světem gamingu nenechte zcela pohltit a nadále myslete i na své zdraví a nezapomeňte se občas protáhnout, jak radí Zdravý hráč

Je čas…

…na pořádný buchty

Bývá zvykem, že fitness centra první dva týdny nového roku praskají ve švech. Kromě stávajících zákazníků se přidávají ti, kteří chtějí vytřást vánoční cukroví, a také ti, kteří se domnívají, že tento rok si pohyb už opravdu zamilují. Letos máme smůlu všichni do jednoho, bez ohledu na to, k jaké skupině se řadíte. Možnosti jsou tak jen dvě: hodit starosti za hlavu a dál se cpát jako o závod, nebo v posilovnu proměnit vlastní obývák. My volíme rozumnou kombinaci obojího. Zkuste třeba fitness program od Fitfab Strong nebo si zacvičte podle videí na jejich YouTube. Na výběr máte různé stupně obtížnosti od light po strongest.

…si zapálit

Doufali jste, že byste se v letošním roce mohli uvést do vyšší společnosti? Pak nezoufejte, vyšší společnost si můžete klidně pozvat domů. Nebo aspoň její vůni… Výrobce svíček Baobab Collection vytvořil kolekci vonných svíček s názvem High Society inspirovaných románem F. S. Fitzgeralda Velký Gatsby. Přímo sama svíčka Gatsby kombinuje aroma kadidla, amerického pepře a ambry. Pokud by tento vstup do vyšší společnosti pro vás byl příliš náhlý, doporučujeme začít zvolna s růžovým proseccem. A jestli i to je na vás moc, pořiďte si aspoň „sladké nic“

Je čas na…

…Aegean Teal 2136-40

Možná to zní jako název robota ze Star Wars, ale ve skutečnosti je to označení barvy roku 2021. Aegan Teal bychom těm, jejichž barvocit je na nižší úrovni (čti mužům), popsali jako kombinaci zelené a šedé. Nutno podotknout, že dominance této barvy se týká interiérového designu a její největší přednosti je, že v domácnosti vytváří přirozenou harmonii. Nejspíš proto jsme v této barvě našli jen jedno tričko a utěrky z IKEA. Podle módních guru bude trendy trochu jiná barva, shodou okolností ale také odstín zelené, a to konkrétně mátová. Pro slečny a ženy je v této barvě nepřeberné množství oděvů, ale při troše hledání můžete natrefit i na fešný pánský oblek.

Je čas…

…na 60. léta

Když už jsme u té módy, mezi trendy letošního roku patří také některé z doplňků 60. let, jako jsou šátek ve vlasech nebo bílé „mažoretkové“ kozačky. Pokud se vám ani jedno nezamlouvá, pak vás spasí jedině již zmíněné mátové šaty nebo zářivě žlutá kabelka. Na tu z nejnovější kolekce Chanel asi většina z nás mít nebude, naštěstí se dají najít i levnější varianty.

Je čas…

…zazářit

Už jen fakt, že budeme moct zase jednou vyrazit do ulic, do kin a oblíbených kaváren, nás (snad brzy) rozzáří. Třpytu ale není nikdy dost, a tak ho můžete ještě pořádnou dávku přidat. Od líčení přes oblečení až po boty.  

Je čas…

…na terapii

Ani tento rok nebude jednoduchý a současná situace i bude nadále zkouškou našich pevných nervů. Rozjitřené emoce nejlépe uklidníte při nákupu knih v Book Therapy

Je čas…

…objevovat svět

Navštívit za jedno dopoledne Vatikánská muzeaLouvre a Britské národní muzeum, aniž byste vstali ze svého nového houpacího křesla? Dříve nepředstavitelné, avšak v dnešní době nic neobvyklého. A pokud by vás online túry po památkách dostatečně nevyčerpaly, můžete se s Danem Pribáněm vydat Trabantem až na konec světa

Je čas…

…na dobrý skutek


Ale ano, opravdu je. Kterýkoli rok, v kterémkoli ročním období, jakýkoli den. A jak jsme už psali na začátku, nemusí jít o nic pompézního. Jen o drobnost, která udělá radost nejen vám.