Beroun: Autobusy na Jarov opět jezdí

06.01.2021 10:13

Obrátili se na nás obyvatelé městské části Jarov s tím, že k nim přestaly zajíždět autobusy a obě zastávky byly dočasně zrušeny.

Beroun: Autobusy na Jarov opět jezdí
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

O této skutečnosti jsme bohužel nebyli informováni Regionálním organizátorem Pražské integrované dopravy (ROPID) ani samotným dopravcem, ale až samotnými cestujícími. Tuto linku nyní zajišťuje ČSAD MHD Kladno a.s. Okamžitě jsme tedy začali situaci řešit. Po urgenci místostarosty Michala Mišiny se podařilo obnovit autobusovou dopravu v této části města.

„Ihned, jak nás občané o tomto problému informovali, jsme se spojili se zástupci ROPIDu i dopravcem a požadovali jsme okamžité obnovení všech spojů. Ve spojení jsme i s předsedou osadního výboru Jarov. Zároveň jsme podali stížnost prostřednictvím Integrované dopravy Středočeského kraje – IDSK k rukám generálního ředitele společnosti Arriva, pod kterou ČSAD MHD Kladno a.s. patří. Dále bych chtěl upozornit na to, že budeme postupovat podle platné smlouvy. Tudíž pokud bude možné vymáhat sankci za toto jednání, budeme ji vyžadovat,“ uvedl místostarosta Michal Mišina.

Celý problém nastal kvůli problému s vytočením autobusů na jarovské návsi. Nicméně dopravce, ČSAD MHD Kladno a.s., která je dceřinou společností Arriva, na tuto trasu získala licenci. Přesto odmítla nadále tuto trasu provozovat a na základě toho, aniž by město bylo informováno, byly zastávky dočasně zrušeny.

Osobně situaci na Jarově konzultoval místostarosta Michal Mišina se zástupem společnosti AVE, která v úterý 5. ledna zahájí terénní úpravy na návsi tak, aby se autobusy mohly snadněji vytočit. Zároveň se bude řešit parkování v této lokalitě.  Představitelé města tak usilují o to, aby k obnovení zastávek došlo co nejdříve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…