Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slavia dotáhla hostování Kačaraby. Chci získat místo v základu, hlásí

Na podzim v dresu Liberce předváděl kvalitní výkony v lize i Evropské lize a změna pro Tarase Kačarabu na sebe nenechala dlouho čekat. Ukrajinského stopera získala na půlroční hostování pražská Slavia, součástí dohody mezi kluby je nepovinná opce na přestup ve výši 20 milionů korun.

Taras Kačaraba z Liberce (vlevo) v souboji s Nemanjou Kuzmanovičem z Ostravy
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimir

O odchodu Kačaraby do Slavie už o víkendu informoval liberecký trenér Pavel Hoftych. Ukrajinský zadák se Slovanem neodcestoval na soustředění do Turecka a dnes byl transfer oficiálně dokončen.

"Jednání probíhala hladce. Jsem moc rád, že jsem ve Slavii. Chci se probojovat do základní sestavy, to je můj primární cíl," uvedl pro slávistický web Kačaraba, který ve čtvrtek oslaví 26. narozeniny. "Slavia je nejlepším klubem v Česku, ambice jsou velké. Jsem moc šťastný, že jsem tady," dodal Kačaraba.

Do Liberce přišel v zimě 2018 a postupně se vypracoval v jednoho z klíčových hráčů Slovanu. Za Severočechy si připsal 81 ligových startů a vstřelil tři branky. V libereckém dresu si na podzim zahrál základní skupinu Evropské ligy.

Kačarabův odchod do Edenu je dalším dílem spolupráce mezi Slavií a Libercem. Opačným směrem na hostování na sever Čech zamířil obránce Ondřej Karafiát a hostování ve Slovanu si prodlouží zadáci Jakub Jugas s Mohamedem Tijanim a ofenzivní univerzál Jan Matoušek.

"Taras předváděl v Liberci velmi dobré výkony. Na podzim navíc získal cenné zkušenosti v Evropské lize a udělal tak významný posun ve své kariéře. Poté, co Ondřej Karafiát neměl takové herní vytížení, se nám tato změna jeví jako ideální. Věříme, že se Taras v sešívaném dresu prosadí," řekl sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

"Některé kluky jsem potkával na hřišti jako soupeře, jiné znám z Liberce. Myslím, že v kabině nebude žádný problém. Dvakrát nebo třikrát jsem už mluvil s trenérem Trpišovským, probrali jsme různé herní věci. Je vidět, že se mnou počítá, chce mě tady. Toho si velmi vážím," uvedl Kačaraba.

Láká ho nadcházející dvojzápas úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy, v němž Slavia narazí na anglický Leicester. "Na Leicester City se moc těším. Ale nejdřív se potřebuju ukázat trenérům a dostat se do základní sestavy," doplnil.

Pražané získali v Kačarabovi druhou zimní posilu. V úterý představili dánského pravého obránce či záložníka Alexandera Baha, který přišel ze Sönderjyske.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články