Chci se trenérsky posunout výš, říká profilicenci studující Jarolím. Koho vede nyní?

Chci se trenérsky posunout výš, říká profilicenci studující Jarolím. Koho vede nyní?

Exreprezentant David Jarolím (41), který má za sebou roli kouče v Olympii Radotín, stále studuje trenérskou profilicenci a momentálně je k zastižení ve Slavoji Vyšehrad, kde velí devatenáctce.

V budoucnu by rád napodobil svého otce a působil i v profesionálním fotbalu. "Rok studia mám za sebou, letos bych ho měl ukončit. Studium pochopitelně narušila ta současná omezení, část probíhala distančně, takže i tady bylo náročné, když člověk seděl hodiny a hodiny u počítače. Byl jsem třeba i na stáži v Českých Budějovicích, když byla soutěž devatenáctky zastavena. Výš se samozřejmě trenérsky chci posunout. Cíl je takový, abych jednou trénoval profesionální mužstvo," přednesl v interview pro sport.cz někdejší středopolař Bayernu, Norimberku, Hamburku či Evianu.

Jako hráč před lety končil v Mladé Boleslavi, nad níž nyní opět trenérský bdí jeho zmíněný otec Karel Jarolím, jenž má v realizačním týmu také jeho staršího bratra Lukáše Jarolíma. Sleduje stále celek z města automobilů, který je i přes nesporné ambice v tabulce po podzimní části až patnáctý, také on sám?

"Boleslav mi radost nedělá. Co se týče táty, měl to složité, když takhle naskočil do rozjetého vlaku, navíc ten program byl nahuštěný, hrály se anglické týdny, nebyl prostor k větší práci. Určitě spolu komunikujeme, určité věci rozebíráme. Jednoduché to nebude ani dál. Teď se začne v polovině ledna, něco se ale dá udělat v mikrocyklech během týdne. Věřím, že se Boleslav zvedne. Hrál jsem tam, ambice tam vždycky byly. Podmínky v klubu jsou super, klub se vždycky chtěl pohybovat někde u pohárových příček. Věřím, že se zlepší," doplnil na sport.cz Jarolím.

Právě zmíněná Boleslav vstoupila do roku 2021 pravou nohou a v přípravě si jasně poradila s tabulkově lépe postavenými Pardubicemi 4:1. Gólově se pod výsledek podepsali Graiciar, Klíma, Jirásek a Drchal.

Krondl: Sudí z odposlechů a neumětelové musejí pryč! Pozor: někteří převlékači místo Berbra podporují Řepku!

Zdroj: sport.cz