Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Podvodník vylákal ze seniorky tisíce korun. Vydával se za revizního technika

I v novém roce pokračuje aktivita podvodníků, kteří vsází na důvěřivost seniorů. Poslední takový případ zaznamenali jihočeští policisté včera, kdy se v Českých Budějovicích snažil neznámý podvodník okrást seniory pod záminkou provedení revize elektřiny. 

Jihočeští policisté zaznamenali během včerejšího dne hned dva zmiňované případy. U prvního seniorského páru podvodník úspěšný nebyl. Podařilo se mu ale oklamat starší paní v Zachariášově ulici. „Muž pod záminkou provedení revizí dodávek energií získal od ženy peníze. Navíc využil její nepozornosti a z bytu jí mimo částky, o kterou si řekl za revizi, odcizil dalších několik tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Podle policie je možné, že muž navštívil více domácností. Muž měl být zhruba 175 centimetrů vysoký, střední postavy, věk odhadla na 50 let. Na hlavě měl mít světlou čepici s modrými proužky a na nohou výrazné hnědé boty. „Mluvil plynule česky a měl světlou pleť s oholenou tváří,“ dodala Krausová.

Policie žádá každého, kdo se s popsaným mužem v podobné situaci setkal, aby se ozval na linku 158 nebo přímo na telefon 974 226 700. „Nepouštějte si do svého obydlí cizí osoby. Pokud se vám někdo představí jako zástupce úřadu či firmy, vše si ověřte, na úřad či firmu zavolejte. Nikomu nic nepodepisujte a nedávejte peníze. Podvodníci zkouší různé legendy a záminky, aby se k vám do obydlí dostali. Nenechte se oklamat," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, krimi, policie, České Budějovice, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník vylákal ze seniorky tisíce korun. Vydával se za revizního technika  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.