Hlavní obsah

Dakar jako vrakoviště! Češi pomáhali tahat posádku z havarovaného kamionu

Vadí ad-Davásir

Museli si připadat jako na vrakovišti. Z pohledu na havarované stroje jim nebylo vůbec dobře. Na Dakaru zkrátka přituhuje. Zatímco Martin Šoltys pomáhal zapadlým soupeřům ve druhé etapě, následující den musel palubní mechanik Tomáš Šikola tahat posádku z havarovaného kamionu. Josef Macháček a Tomáš Enge pro změnu řešili defekty a Ignacio Casale si zvyká mezi kamióny. Však se podívejte na přiložené video týmu Buggyra Zero Mileage Racing ze 3. etapy slavné rallye.

Buggyra ve 3. etapě Rallye DakarVideo: Buggyra media

 
Článek

Posádka Martina Šoltyse má za sebou další záchrannou akci. Palubní mechanik Tomáš Šikola tahal z převráceného Hina posádku, kolize se naštěstí obešla bez zranění.

„Byl jsem rád, že jsme v cíli. Na stopadesátém kilometru jsme zapadli a měli problém s měchem. Tahala nás Scanie, kterou jsme za dva kilometry dojeli, byli na střeše a v nich napasovaný osobák. Nevypadalo to hezky," líčil v bivaku třetí etapy Martin Šoltys.

Motocyklisté Martin Michek a Milan Engel na trati 3. etapy Rallye DakarVideo: ORION - Moto Racing Group

Všem problémům však ještě nebyl konec.

„Pak jsme dojeli Hino, které také skončilo na střeše, ještě se jim točila kola. Tomáš vylezl hned z auta a šel je vytáhnout. Ke konci tam byl rozbitý ještě jeden osobák, nebyl to během dne hezký pohled. I proto jsem se těšil do cíle," netajil Šoltys.

Však se podívejte na Dakar očima pilotů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: