Hlavní obsah

Drážďany - Jablonec 2:1Kluci měli trochu utažené nohy, řekl jablonecký trenér

Drážďany

Pro Drážďany šlo o generálku na ostrý start, pro Severočechy o první ze dvou přípravných duelů před jarním rozjezdem české ligy. Jablonec s lídrem třetí německé soutěže prohrál v Sasku 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký útočník Martin Doležal na archivním snímku po utkání základní skupiny Evropské ligy s Rennes.

Článek

„Máme teprve třetí tréninkový den a je na nás vidět, že nejsme úplně rozehraní. Poslední dva dny jsme měli po dvou trénincích a kluci dnes měli trochu utažené nohy. Nebudeme se na to vymlouvat, ale balon nás zatím neposlouchá tak, jak bychom chtěli," zhodnotil utkání asistent trenéra Zdeněk Klucký.

Tým Petra Rady ztrácel brzy po přestávce po trefách Beckera a Diawusia už 0:2. „Oba góly jsme dostali z naší pravé strany, budeme se na to muset ještě podívat," zhodnotil.

Jablonec zabral až v závěru. Deset minut před koncem snížil Martin Doležal. Zkušený útočník tak gólově navázal na závěr podzimu, kdy dal v závěrečných čtyřech utkáních čtyři góly. Do obou poločasů zasáhl z českého týmu jen Robert Hrubý a Vladimir Jovovič.

Ve druhém poločase se poprvé v jabloneckém dresu představil i Tomáš Smejkal, který Jablonec posílil z Jihlavy coby nejproduktivnější hráč druhé ligy s podzimní bilancí 4 góly a devět asistencí. A v 78. minutě si mohl připsat nahrávku i za nový tým. Z levé strany našel zpětnou přihrávkou před odkrytou brankou Pleštila, jenže ten v obrovské šanci trefil jen gólmana německého týmu.

Jablonec zahájí ligové jaro utkáním v Teplicích příští týden v pátek předehrávkou 15. kola. Již tuto sobotu ho čeká generálka s Duklou Praha.

Přípravné fotbalové utkání:
Dynamo Drážďany - FK Jablonec 2:1 (1:0)
Branky: 37. Becker, 48. Diawusie - 79. Doležal.
Sestava Jablonce - I. poločas: V. Hrubý - Haitl, Zelený, Štěpánek, Podaný - Hübschman - Jovovič, R. Hrubý, Kratochvíl, Pilař - Chramosta. II. poločas: Hanuš - Holík, Martinec, Jeřábek, Krob - Pleštil, R. Hrubý, Smejkal, Považanec, Jovovič - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: